Hoppa till innehåll

OBOS storsatsar i Sverige

Nu växlar vi upp våra ambitioner i Sveriges storstadsregioner ytterligare, med siktet inställt på att bygga fler och större flerbostadshusprojekt – främst som bostadsrätter.

Mer än småhus och villor

OBOS har fram tills nu varit kanske mest kända i Sverige för att bygga småhus och villor, inte minst genom våra varumärken Myresjöhus och SmålandsVillan. Våra projekt med flerbostadshus har inte varit lika många, även om det finns flera goda exempel inom OBOS Kärnhem där vi säljer lägenheter i flerbostadshus i mer centrala lägen och via OBOS i mer småskaliga sådana en bit utanför staden.

Mer centrala lägen

Skillnaden med den nya satsningen är att vi nu spetsar in oss på ännu större projekt i ännu mer centrala lägen. Inspirationen kommer från OBOS i Norge, där storstadssatsningen har bidragit stort till företagets framgång, inte minst i Oslo-området. Och Sofia Ljungdahl, ny VD för vår svenska storstadssatsning, tror på idén.
– OBOS är unika genom att vara medlemsägda och samtidigt vara mycket affärsmässiga där vi med vår starka finansiella ställning agerar långsiktigt. Arbetssättet inom OBOS har stor potential i Sveriges storstadsregioner, säger Sofia Ljungdahl.

Spännande projekt på gång

Även om det ännu är för tidigt att presentera några specifika detaljer har flera stora projekt redan aviserats. I Stockholm, till exempel, med nya markanvisningar vid Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden och på Årstafältet. I framtiden kan även så kallade joint venture-projekt vara aktuellt, om man hittar den rätta partnern, säger Sofia. I vilket fall som helst kommer storstadssatsningen att ha stor betydelse för OBOS som varumärke, menar hon.
- Jag är säker på att man kommer märka av OBOS mycket mer, tack vare den här satsningen som vi nu gör i storstäderna. Vi finns ju redan på många ställen, men i många fall under ett annat varumärke. Fler projekt kommer att göra att vi syns ännu mer och blir ännu starkare.

Så ska norska OBOS förändra svensk bostadsmarknad

Nu växlar medlemsägda OBOS upp ytterligare med målsättningen att inom fem år fördubbla årsförsäljningen till 3 000 bostäder i Sverige, med ett ökat fokus på storstadsregionerna.

Läs hela artikeln här
Illustrasjon av konstruksjonsarbeid

Vill du samarbeta med OBOS?

Om du är intresserad av ett samarbete och bygga bostäder tillsammans med OBOS är du välkommen att kontakta någon av våra affärsutvecklare runt om i Sverige.

Se kontaktpersoner här

Olika sätt att bygga bostäder med OBOS