en tjej och en kille håller om varandra

Sommartrainee

OBOS är en av de största bostadsbyggarna i Norden, ägt av över en halv miljon medlemmar. Mycket har förändrats sedan OBOS etablerades 1929 och OBOS växer snabbt med många spännande utmaningar. Du kan vara med på vår resa!

Varje sommar välkomnar vi några studenter till OBOS sommartraineeprogram. Som trainee hos OBOS kommer sommaren att bli utmanande, lärorik och social. Du kommer att få relevanta arbetsuppgifter och värdefull erfarenhet. Du får jobba tillsammans med erfarna och trevliga kollegor - samtidigt som du har kul tillsammans med övriga sommartrainees. Vi har nyligen avslutat vår första sommartraineeperiod, men ansökan kommer att öppna igen efter årsskiftet 2022/2023. Så håll utkik på denna sida!

Bli vår sommartrainee!

Vi erbjuder vårt sommartrainee-program inom inom framförallt projektledning och samhällsbyggnad. Som sommartrainee hos OBOS får du värdefull och relevant arbetslivserfarenhet och inte minst en rolig och utmanande sommar. 

Om Traineeprogrammet

Arbetsuppgifter och uppföljning

Du kommer att få varierande arbetsuppgifter och nära uppföljning under hela programmet. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilka projekt du arbetar med och du kommer att få nödvändig utbildning och vägledning. Du får också en egen mentor som kommer att finnas tillgänglig och kan ta lite extra hand om dig. Det är inte bara spännande arbetsuppgifter du kommer få utan du kommer även att delta i flera givande möten och professionella diskussioner på avdelningen. 

Tvärfunktionella projekt

Under sommaren kommer du att arbeta med de andra praktikanterna i ett tvärfunktionellt projekt. Projektet varierar från år till år och består av olika caseuppgifter. I slutet av sommaren presenterar du resultatet av samarbetet och kan visa upp ditt fantastiska arbete.

Sociala medier projekt

Erfarenhet av sociala medier är alltid positivt. Därför kommer du tillsammans med en annan trainee att vara ansvarig för OBOS Facebooksida och Instagram -konto. Här kommer ni att göra en "take over" och kan välja vad ni vill publicera för foton, videor och berättelser. Det blir en möjlighet för dig att visa andra vad din erfarenhet av programmet är och vad du gör som sommartrainee hos OBOS.

Sociala träffar

Att vara sommartrainee hos OBOS är något helt annat än ett vanligt sommarjobb. Vi arrangerar gemensamma sammankomster och teambuildingsdagar under hela sommaren, där du lär känna de andra deltagarna väl. Du kommer att kunna utbyta erfarenheter, arbeta över avdelningar och bygga nätverk under hela sommaren.

Arbetstid, semester och lön

Traineeperioden börjar i början av juni och slutar i mitten av augusti. Totalt nio veckar spenderas på OBOS kontor, inklusive två veckors semester.

Du blir timanställd hos oss och lön betalas ut i efterhand baserad på arbetad och redovisad tid. Vi har en 40-timmars arbetsvecka från måndag till fredag.

Ansökningsperiod

Ansökningsperioden är öppen under januari och februari. I mars börjar vi urvalsprocessen. 

Tack vare sommaren på OBOS har jag nu lättare kunnat välja inriktning på min master. Jag har fått vara med i alla olika projektfaser från affärsutveckling, projektutveckling och sälj till projektgenomförande. Och jag känner att jag själv har kunnat bidra med mina aktuella kunskaper i till exempel analysarbeten. Jag är enormt glad för all erfarenhet jag fått och uppmuntrar alla som har möjlighet att söka sommartraineeprogrammet på OBOS! Elin Wahlström