Tygelsjö

Vill du bo lugnt och skönt? Lite lagom lantligt i en levande skånsk by – men med hela Malmös, Köpenhamns och världens utbud på bekvämt avstånd? Då har du kommit rätt!

1

Välkommen till Tygelsjö

På Söderslätt hittar vi natursköna Tygelsjö! Byn ligger mitt i ett rofyllt jordbrukslandskap där den skånska myllan förvaltas på bästa tänkbara sätt. Men bara en cykeltur bort väntar havet…

Natur i Tygelsjö

Tygelsjö är en väldigt mysig by , här finns fina gång och cykelvägar. Ganska trevligt va?

I Tygelsjö bor du mitt i den lantliga charmen och lugnet – med Malmös och Köpenhamns storstadspuls på bekvämt avstånd. I byn finns en hel del service: till exempel bageri, frisör, matbutik, bibliotek och ett par restauranger. Två kommunala skolor: Tygelsjöskolan och Pilbäcksskolan erbjuder tillsammans årskurs F-9. Här finns också flera förskolor att välja mellan.

Runt omkring byn finns fina promenad- och cykelstråk. Du har cykelavstånd till svalkande dopp i havet, och alla möjligheter till en aktiv fritid för hela familjen. Byn har flera lekplatser, egen sporthall och Tygelsjö IK har verksamhet inom bland annat fotboll, gymnastik och innebandy och för dig som gillar hästar finns flera ridskolor i närområdet.

Karta över Tygelsjö Väster

Karta centrerad på geolokalisering  latitud,  longitud
2

Området

Sa vi att Tygelsjö har ett smått oslagbart läge? I Tygelsjö har du 10 minuter till det mesta samtidigt som du bor lugnt, tryggt och trivsamt. Med andra ord allt du behöver för en enklare vardag. 

Närområdet

3

Projekt i Tygelsjö

Här i Tygelsjö kommer vi att bygga omkring 200 nya bostäder i flera etapper. Hem i olika storlekar och utföranden i en trivsam miljö - både bostadsrätter och äganderätter. 

4

Livet i Tygelsjö

En stadsnära ort i lantlig miljö - med historiska anor. Här har människor trivts ända sedan 1200-talet, men frågan är om Tygelsjö någonsin varit mer eftertraktat än nu? Idag är det nämligen en ort som många vill flytta till, inte minst barnfamiljer.

Åker och fin natur i Tygelsjö

Närheten till staden och naturen

Tygelsjö har vuxit i vågor sedan 70-talet, berättar Stefan. Det är väldigt populärt att bo här, efterfrågan är stor och när kommunen släpper tomter i området tar de slut väldigt snabbt. Inte så konstigt, kanske. Byn har en hel del egen service: skolor och förskolor, restaurang, bageri, matbutik och bibliotek, men här har du också nära till både Malmö och resten av världen. Tio minuter med buss 150 tar dig till Hyllie, lägg sedan på sju med Pågatåget så är du framme på Malmö C.

En bra blandning av bostäder

Och inom några år kommer ännu fler att få chansen att hitta hem här i Tygelsjö. För kommunens plan är att orten ska växa, berättar Stefan. Förutom OBOS projekt Tygelsjö Väster med omkring 200 nya hem i olika former kommer kommunen att erbjuda tomter. Fler bostäder är också under planering.

– Det blir en blandad kompott av bostäder, och det är bra. Villa passar inte för alla, och här kan man få den lantliga miljön utan en stor tomt att sköta, förklarar Stefan.

Mer service

Fler invånare betyder också ett ökat serviceutbud. Här planeras både för ett nytt äldreboende och en ny, stor ICA-butik. Tygelsjö kommer också att få en fin park, med allt från dagvattendamm, rid- och cykelstigar till pulkabackar. Och att detaljplanen även innefattar ytterligare en förskola är bra, eftersom en stor del av de som vill flytta till Tygelsjö är just barnfamiljer.

Något för alla i Tygelsjö

Något för alla i Tygelsjö

Allt fler upptäcker mysiga Tygelsjö. En livs levande skånsk by – på perfekt avstånd från Malmö, och från Köpenhamn med, för den delen. Men vad är det som gör att så många vill flytta just hit? Här listar vi några av Tygelsjös fördelar.

Läs mer om Tygelsjö
5

Frågor och svar

Här har vi samlat frågor och svar som vi ofta får om Tygelsjö Väster

Hur många rum har bostäderna?

Bostäderna i området kommer att ha mellan 2-5 rum och kök. 

Vad kommer husen att kosta?

Priserna i den första etappen släpps i samband med säljstarten som är planerad innan årsskiftet.

När sätts byggnationen igång?

Kommunen påbörjar markarbetet under hösten och vårt första hus hoppas vi kunna resa våren 2020.

Vilken upplåtelseform blir det?

Vi kommer att erbjuda både bostadsrätter och äganderätter i området. 

Kan man köpa tomt?

Vi erbjuder inga tomter i området.