kille som klättrar på klippor

Varför välja Brf Batteriet?

Bo nybyggt och bekvämt i ett fantastiskt område med gott rykte. Nära havet, med allt vad det innebär. Nära uppskattade skolor och förskolor, med all vardagsservice inom räckhåll – och bara cirka 30 minuter till stadslivet i Linnéstan. Ja, ni hör, Brf Batteriet är något alldeles extra.

Kanonläge nära havet

Även om Brf Batteriet blir en fantastisk plats att ladda batterierna på har namnet inget med batterier i den bemärkelsen att göra. Här låg nämligen militäranläggningen Torslanda Batteri förr i tiden, så namnet är helt enkelt en till platsens historia. Idag är Hjuvik ett av de mest populära villaområdena i Göteborgsområdet. Mycket på grund av närheten till havet, med allt vad det innebär, menar projektutvecklare Johan Åstradsson.

Johan Åstradsson, Ansvarig projektutvecklare på OBOS

– Det havsnära läget är något alldeles speciellt, man måste inte gilla att segla för att uppskatta det. Här kan du njuta av vädrets skiftningar, och skiftningarna i miljön: det öppna havet, de lummiga träden och det karga berget. Det är mer dramatiskt, men också mer harmoniskt. Den känslan får du inte på samma sätt inne i stan.

Villakänsla på bekvämast möjliga vis

Brf Batteriet får ett härligt läge i området, ett litet och luftigt kvarter med alldeles nybygga parhus: ett villaområde i miniformat. Ett tryggt och trivsamt sådant där barnen kan leka fritt i naturen: utforska bergknallen bakom husen, hoppa hage på gatan – eller kanske bygga en koja i talldungen som kvarteret? Här har du heller ingen stor och tidskrävande tomt att sköta om. Allt sådant är bostadsrättsföreningens ansvar, inklusive en fin gemensam grönyta som bostadsrättsföreningen själv får bestämma vad den ska användas till. Lekplats, grillplats eller kanske odlingsyta – det bestämmer ni som flyttar in.

– Det kommer bli ett otroligt fint kvarter, med så mycket villakänsla du kan få i ett parhus. Husen ligger på lite olika höjd, det är inte trångt mellan husen och ingen tittar rakt in till grannen. Vi har också sett till att husen ska få bästa möjliga solläge på sina väl tilltagna altaner, förklarar Johan.  

Beprövad och omtyckt planlösning

Husen i Brf Batteriet bygger på en modell som vi på OBOS byggt förut och som vi vet att folk trivs i, berättar Johan. Variation i färgsättningen, och att vissa hus har balkong på övervåningen hjäper också till att stärka känslan av det egna hemmet. Inomhus möts vi av en lika trivsam som funktionell planlösning med alla sovrum samlade på övervåningen och en social entrévåning – men också ett kök med avskild matplats. Något som har flera användningsområden, menar Johan.

– Det funkar lite som ett extra allrum. Om barnen är mitt i sitt pyssel behöver du inte städa undan innan middagen, ni kan ju äta i vardagsrummet istället. 

God standard som standard

Såväl materialval som utrustning håller en riktigt bra standard redan från början, med välkända varumärken som kök från HTH, vitvaror från Siemens, ekgolv från Kährs och badrum med kakel och klinker. Vi har valt en ljus och stilren inredning som håller stilen i många år framöver, men naturligtvis kan du sätta din egen prägel på denna genom olika tillval. Här får du också njuta av praktiska godsaker som separat tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, och carport.

– Men här har du också bra pendling in till Göteborg med buss. Ska du in till centrala stan går det faktiskt ungefär lika snabbt med buss som med bil, konstaterar Johan.

Och bekvämligheten främst

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar, varken renoveringsmässiga eller ekonomiska sådana.

– Här bor du bekvämt i ett lagom stort hus i ett bra område, men utan stor tomt som behöver underhållas. Det är ett jättebra val för dig som inte känner för att renovera en äldre villa, eller inte vill binda det kapital som behövs för att köpa en nybyggd villa. Men om du föredrar att leva villalivet fullt ut, kommer det också att byggas Myresjöhus i grannkvarteret, tipsar Johan.

Vem tror du kommer trivas bäst här?

– Barnfamiljer, helt klart. Förmodligen har man någon form av anknytning till Torslanda, kanske har någon i familjen vuxit upp här? Torslandaborna älskar verkligen sitt område. Det alla har gemensamt är att de vill leva i ett bra hus i ett bra område nära havet. Man vill kunna grilla på altanen och hänga med sina vänner – men inte äga ett hus med allt underhåll det medför. 

Härifrån kan du ta cykeln in till stan, du har fin cykelbana hela vägen. Jag testade härom helgen. Ingen buss att passa, ingen bil att parkera och det tog ganska precis en timme till Järntorget. Fantastisk vardagsmotion! Johan Åstradsson, Ansvarig projektutvecklare på OBOS
Är du intresserad av Brf Batteriet?

Är du intresserad av Brf Batteriet?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!