En man som vinkar åt en båt

Hjuvik har något för alla

Under åren har Hjuvik fyllt många olika funktioner: från militärområde till sommarstugeparadis till dagens superpopulära villaidyll. Att bo här är att ha nära till havet och naturen, men ändå ha all vardagsservice inom räckhåll – och dessutom har du bekväm pendling in till Göteborg. Med Röd Express är du inne i centrala stan på en dryg halvtimme.

Trivsamt och havsnära

Här bor du i ett tryggt och trivsamt område med blandad villabebyggelse som grannar och gott om trevliga promenadstråk att utforska. När du vill ta ett dopp hoppar du bara på cykeln, till närmaste kommunala badplats: fina Hästevik, med både sandstrand och klippor tar turen 5-10 minuter. Här badar du med utsikt över Björkö, eller tar en match på beachvolleybollplanen. Det finns också flera småbåtshamnar i området. Båtplatserna är väldigt populära, men det kan löna sig att hålla utkik på hamnarnas olika hemsidor.

Nära vardagens service

Torslanda, som Hjuvik är en del av, är enormt populärt bland barnfamiljer. Inte minst för att det är enkelt att få ihop vardagspusslet här. Du har flera förskolor inom 500 meters radie, och cykelavstånd till skolor ända upp till högstadieåldern. Matbutiker och annan shopping och service hittar du både i Amhult och på Torslanda Torg, fem respektive 10 minuters bilresa bort. Här finns också ett antal restauranger, inte minst flera pizzerior, för de dagar när matlagningslusten inte är på topp.

Aktiviteter för stora och små

Här har du aktiviteter för hela familjen inom räckhåll. Från den populära seglarskolan på Hjuviks båtklubb till Torslanda Golfklubb, flera gym – och naturligtvis Torslanda Padel. Gillar någon i familjen hästar har Torslanda flera ridskolor att välja mellan, Hjuviks AIK har fotbollsverksamhet för alla åldrar, och Torslanda kamsportcenter likaså. Och för den som föredrar mer kultur i tillvaron har Kulturhuset Vingen i Amhult massor att erbjuda.

Med stadsliv och ö-liv på bekvämt avstånd

Bara för att du väljer ett havsnära hem behöver du inte släppa stadslivet. In till centrala Göteborg tar du dig på runt en halvtimme, vare sig du väljer bil eller buss. Röd Express har sin hållplats alldeles i närheten av kvarteret. Du kan också ta cykeln in till stan, det finns cykelbana hela vägen. Då är du framme vid Järntorget på ungefär en timme, och har fixat vardagsmotionen på köpet. Men här har du också nära till färjan som tar dig ut på öarna: Hönö, Öckerö, Björkö och vidare – här i skärgården finns massor att utforska.

Är du intresserad av Brf Batteriet?

Är du intresserad av Brf Batteriet?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!