Ett par i umeådalen

Umedalen har något för alla

Strax utanför Umeå centrum ligger härliga Umedalen. Här trivs både unga och äldre, barnfamiljer, singlar och par – en skön blandning av människor, helt enkelt. Inte konstigt alls, för här bor du både lugnt skönt, samtidigt som du har nära till vardagsservice och hela Umeås utbud inom räckhåll.

Nära till skolor och förskolor

Här har du bekvämt rulla vagn-avstånd till flera förskolor. Allra närmast ligger Förskolan Missionären, dit knallar du på fem minuter. Promenadavstånd har du även till flera skolor. Dels kommunala Västangårds skola som erbjuder undervisning från förskoleklass till årskurs nio – här ligger också Umedalens populära bibliotek. Och dels till fristående Hannaskolan (F-9) och Umeå Montessoriskola (F-6).

1 av 5

Skog, ängar och skulpturer

Kring Umedalen finns gott om fina promenadstråk. Skog blandas med ängar, och det är heller inte långt ner till strandpromenaden om du vill ta en tur längs med älven. Eller varför inte kombinera promenaden med en kulturupplevelse? Skulpturparken i Umedalsparken är en riktig turistattraktion med verk från kända konstnärer som drar över 20 000 besökare varje sommar. Öppet jämnt, dessutom.

1 av 6

Aktiviteter för alla åldrar

Gillar du att röra på dig? Då kommer du att trivas här. Umedalen har en fin äventyrslekpark utformad som en hinderbana och Umedalens IF har verksamhet inom de flesta sporter, fotboll, friidrott, skidor – med mera. Föredrar du att träna inomhus – eller kanske relaxa i bastun? Då har du nära till fina IKSU spa.

1 av 5

Hämtpizza och gourmetmat 

I området finns, som sig bör, en pizzeria. Men här finns också en av Umeås mest populära kvarterskrogar, som till och med fått fint betyg i White Guide: Bistro Le Garage, som serverar husmanskost i toppklass. Är du sugen på en burgare har du nära till goda sådana på Café K, och när du ska storhandla ligger ICA Kvantum fem minuters bilresa bort. När du flyttar in kommer också fler butiker ha hunnit öppna i Klockarbäckens handelsområde, dit har du ännu närmare.

1 av 4

Med stadslivet inom räckhåll 

När mer shopping och nöjen – eller jobb och studier för den delen – står på agendan har du också nära till allt som Umeå har att erbjuda. Med bil är du inne i centrum på omkring 10 minuter, med buss eller cykel på cirka 20 minuter. När du flyttar in ska också den nya Västra Länken vara klar, vilket gör det enklare och snabbare att ta sig till Teg. Perfekt om du jobbar på Volvo, till exempel.

Är du intresserad av Brf Skulptören?

Är du intresserad av Brf Skulptören?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!