Ett par som är ute och går i en skog nära havet

Njut av livet lagom mycket på landet

Alster ligger mitt emellan staden och landsbygden. Kommunen ser området som en naturlig förlängning av tätorten, en av platserna där Karlstad ska växa. Här bor du mitt i den vackra värmländska naturen, med lika nära till sköna skogspromenader som svalkande dopp. Samtidigt når du hela Karlstads utbud på cirka tio minuter i bilen, och har både förskola och lekplats på promenadavstånd.

Ytterst badvänligt

Naturligtvis är närheten till Vänern en av de stora fördelarna med att bo här. Till Alsters Strandbad cyklar du på 5-10 minuter. Hit brukade Karlstadsborna åka tåg från Östra Station för att sommarbada förr om åren. Och granne med badet har Alsters Båtklubb sina bryggor. Båtplatserna är populära, men om du längtar efter båtlivet skadar det ju inte att kolla om det finns någon ledig…

1 av 2

Och barnvänligt

Det här är också ett alldeles utmärkt område för familjelivet. Här finns redan gott om barnfamiljer, du har relativt nybyggda Alsters förskola på promenadavstånd och Skottspolidens lekplats likaså. Området har ingen egen skola, i alla fall inte ännu – men du når både Skattkärrsskolan (F-6), Kronoparksskolan (F-3) och Frödingskolan (4-9) på under 10 minuter med bil.

Ströva i Frödings fotspår

Knappt tio minuters cykeltur tar dig till Alsters herrgård – Gustaf Frödings minnesgård. Under sommaren kan du, förutom att lära dig mer om vår nationalskald, njuta av både fika och lunch, shoppa i herrgårdsbutiken, leka i lekskogen eller kanske gå på bigårdsvisning? Men här ordnas också event under resten av året, en populär julmarknad, till exempel.

Eller upptäck naturen på egna villkor

Runt omkring Alsters herrgård hittar du flera vackra vandringsleder, från den lummiga naturstigen Bäverdalen till hela Frödingleden som sträcker sig från Kroppkärrssjön i Karlstad till Alsterdalen. Längs vägen finner du fågeltorn, rastplatser och grillplatser. Mer information – och kartor – hittar du på karlstad.se. Föredrar du att springa eller åka skidor finns fina elljusspår både i Skattkärr och Kronoparken.

1 av 3

Njut av lugnet – eller stadspulsen

Att bo i Alster är som att äta kakan – och ha den kvar. Här kan du både njuta av att slippa stadspulsen, och ändå ha den nära tillhands. På cirka 10 minuter i bilen når du shopping, nöjen och service i centrala Karlstad. Vill du hellre åka kollektivt tar bussen till Stora Torget ungefär en kvart, till exempel. Till hållplatsen har du en promenad på cirka 10 minuter eller en kort cykeltur. Middagsmaten handlar du närmast på ICA Maxi eller stora Coop på Välsvikens handelsområde, som också har en hel del andra butiker att erbjuda. Hit tar bilresan cirka fem minuter. Ett läge att gilla, helt klart.

Är du intresserad av Brf Vinternatt?

Är du intresserad av Brf Vinternatt?

Gå till projektsidan för att läsa mer om Brf Vinternatt. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!