Laster resultat
Kommande projekt

Brf Roslagsporten

I Brf Roslagsporten, på västra sidan av Roslags-Näsby station i Täby, växer nya kvarter fram med fokus på hållbarhet. I den trivsamma stadsmiljön planerar vi för 60 ljusa och välplanerade lägenheter i varierande storlekar på 36 till 136 kvm – alla med soliga balkonger, terrasser eller uteplatser.

Nyckelinformation

Antal bostäder
60 lägenheter
Storlek
36-136 kvm
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Säljstart
Preliminärt hösten 2022
Inflyttning
Ej klart

Detta händer nu

Förtur för medlemmar vid säljstart

Bostäderna är under planering och försäljningen har inte startat. OBOS-medlemmar har förtur vid säljstart och får välja och köpa bostad före icke-medlemmar.

Bli medlem

Lär känna bostadsprojektet

Karta över området

Karta centrerad på geolokalisering  latitud,  longitud

Koordinater: 59.437605,18.057295. Se kartan på Google

Inspirationsbild för Brf Roslagsporten som obos planerar att bygga i Täby

Nya och innovativa kvarter växer fram

Spännande arkitektur, grönskande tak, parker och öppna platser där folk kan träffas och umgås – det kommer du att möta när västra Roslags-Näsby står klart. Bebyggelsen har smarta lösningar som minimerar klimat- och miljöpåverkan – och det ska vara lika enkelt som självklart att leva på ett hållbart sätt här!

Lägenheter med inspiration från townhouses

I Brf Roslagsporten planerar vi för 60 ljusa och välplanerade lägenheter, från den mindre välplanerade ettan till större sexrummare. De flesta blir genomgående med fönster i två väderstreck och några med uthyrningsdel. Alla bostäder har härliga balkonger, uteplatser eller terrasser som blickar ut mot söder eller mot gården.

Fasaderna har hämtat inspiration från amerikanska och engelska townhouses och är uppdelade i olika volymer med varierande material såsom trä, betong, tegel och plåt. Kvarteret har ett grönt fokus med en inbjudande innergård med plats att umgås för både stora och små, och gröna solcellstak. Har du bil parkerar du smidigt i ett gemensamt garage som är beläget under huset som delas med grannfastigheten.

En levande och energifylld stadsmiljö  

I västra Roslags-Näsby ska totalt cirka 1400 bostäder byggas, från flerbostadshus till radhus och studentbostäder. Vid stationen planeras för en femton våningar hög studentskrapa. Penthouses och townhouses är några andra inslag i den innovativa stadsmiljön.

Flera av byggnaderna som ligger utmed gångstråk och intill torg har reserverat sina bottenvåningar för olika typer av verksamheter som till exempel förkola, butiker och kontor. Dessutom planeras det för trygghetsbostäder i området.

Med fokus på hållbarhet

I det nya området strävar man efter att begränsa biltrafiken och göra det enkelt att cykla och promenera. Här bor du i ett av Täbys bästa kollektivtrafiklägen, bara ett stenkast från Roslagsbanan. En ny bro över spåren för att koppla samman området med den befintliga bebyggelsen i Roslags-Näsby.  

Preliminär planlösning

Preliminär planlösning

Hur ska du placera dina möbler? Har kan du se en preliminär planlösning för bostäderna vi planerar. Justeringar kan förekomma.

Se planlösningen i fullstorlek
Livet i området

Livet i området

I Brf Roslagsporten har du nära till allt du behöver för en bekväm vardag – skolor och förskolor, Täby Centrum och härlig natur. Vill du in till Stockholm innerstad tar du tåget in på 12 minuter!

Läs mer här
Designlinjer

Designlinjer

I Brf Roslagsporten har vi tagit fram tre kostnadsneutrala designlinjer exklusivt för det här projektet. De olika linjerna skiljer sig åt i färgskala och känsla men samtliga har hämtat inspiration från skandinavisk design med lugna, jordnära kulörer.

Läs mer här
Bostadsrätt - en trygg, svensk tradition!

Bostadsrätt - en trygg, svensk tradition!

Bostadsrätt är en populär boendeform som också är en klassisk, svensk sådan från 1800-talet. Det beror på att bostadsrätten är en trygg boendeform som ger en alldeles lagom blandning av frihet och ansvar.

Läs om att bo i bostadsrätt
Anmäl intresse Genomfört Inte ifyllt

Fyll i formuläret nedan för att hålla dig uppdaterad. Vill du ha mer detaljerad information hör du av dig till projektets kontaktpersoner.

Villkor

Kontakta oss för mer information om Brf Roslagsporten

Vi svarar gärna på dina frågor!