Livet i Atlas

Barkarbystaden är en energifylld plats. Här bor du mitt i en myllrande stadsmiljö med närhet till shopping, god mat, skolor och spännande fritidsaktiviteter – samtidigt som du har skog och sjö runt knuten. Idag tar du pendeltåget in Stockholms innerstad på en kvart och 2026 slår portarna upp till nya tunnelbanestationen i huset mittemot Atlas.

Med skog och sjö runt knuten

Intill Barkarbystaden ligger Västra Järvafältets naturreservat där du kan njuta av alla möjliga utflykter: svampplockning, fågelskådning, fiske och bad. Här slingrar sig många stigar för härliga promenader och springturer. På vintern finns fina längdspår och möjlighet till skridskoåkning på någon av sjöarna. Om sommaren kan du ta ett dopp från klipporna eller de naturliga badstränderna vid Översjön, som också är en populär fiskesjö. Föredrar du att spana efter fåglar är Säbysjön en av Stockholmsområdets mest välkända fågelsjöar. I skogen finns också gott om iordninggjorda eldstäder där du kan laga din egen utemat. Är du sugen på hembakta bullar eller en god lunch kan du promenera bort till mysiga Café Säby Gård.

Allt för en aktiv fritid och bra skolgång

Förutom fantastisk natur har Järfälla en uppsjö av aktiviteter för både stora och små. Här finns bland annat en bikepark, skidbacke, padelbana, ishallar och en ny fin simhall. Vill du ha lite lugnare upplevelse kan du besöka det helt nya biblioteket i Barkarbystaden. I samma byggnad finns också kulturskola, konsthall och scenkonst för barn och unga. Järfälla har även ett rikt föreningsliv året runt. Har du barn finns flera förskolor och skolor att välja mellan, samt två gymnasieskolor. I takt med att Barkarbystaden växer planeras det för flera nya förskolor i området.

1 av 2

Nära till stort shoppingutbud och god mat 

I Atlas är det enkelt att pussla ihop vardagen och sätta guldkant på tillvaron. Närmaste matbutik ligger i huset – ett nybyggt Hemköp med delikatessdisk där du kan handla precis det du behöver till helgens middagsäventyr. I huset ligger även Bastad Burgers och MGL Sushi. Behöver du storhandla har du Barkarby Handelsplats på bekvämt avstånd, som är en av Sveriges största och mest välbesökta handelsplatser med allt du kan tänka dig. Här hittar du till exempel IKEA, Stockholm Quality Outlet, sport- och fritidsbutiker, leksaksaffärer, ett stort Ica Maxi och service som gym och apotek.

Bo granne med nya tunnelbanan

Kommunikationerna från Atlas blir oslagbara. I Barkarby pågår nämligen stora satsningar på infrastrukturen: nya tunnelbanestationer, Förbifart Stockholm och en helt ny station för fjärr- och regionaltåg. 2026 öppnar den nya tunnelbanestationen Barkarbystaden mittemot Atlas, en förlängning av blåa linjen från Kista.

1 av 2

Men redan idag kan du enkelt resa till och från Barkarbystaden. Bussarna går tätt och det finns även självkörande bussar i området. Du har gångavstånd till pendeltåget som tar dig till Stockholm Odenplan på 15 min eller till city på 18 min. Väljer du bilen tar du dig smidigt ut på E18, och vill du ut i resten av världen når du Bromma flygplats på 15 min och Arlanda på 25 min.

 

Är du intresserad av Atlas?

Är du intresserad av Atlas?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!