Varför välja Vallmoängen?

Här bor du med maxad villakänsla i ditt eget kedjehus i otroligt populära Tygelsjö. Bekvämt i ett plan, dessutom – med dubbla uteplatser, egen lättskött trädgård, och på ett fantastiskt fint läge med utsikt över en grönskande park. Läge för livsnjuteri? Absolut!

En unik möjlighet i området

Tygelsjö har verkligen blivit populärt. Vallmoängen blir det femte bostadskvarteret vi på OBOS bygger i området. De tidigare har gått åt i snabb takt – och den här gången bjuds vi på något alldeles extra. Dels för det fina läget med utsikt mot parken, dels för att det blir enplanshus – och dels för att husen här blir äganderätter, menar projektutvecklare Emma Stålhammar.

Emma Stålhammar, ansvarig projektutvecklare på OBOS

– Precis, här äger man sitt eget hem, och dessutom blir det trevliga hus. Ljusa, sociala och moderna kedjehus med fina uteplatser, egen trädgård i söder- eller västerläge, och carport. Ett nytt, enkelt och smidigt boende i ett plan.

Genomtänkt i varje detalj

Här känner du verkligen att du bor i ditt eget hus, ett hus som dessutom är genomtänkt in i minsta detalj. Från husens placering längs med till deras snygga, moderna design med fasader i puts och tegel som får en välkomnande, ljus färgsättning.

– Det här är en populär husmodell som vi byggt tidigare. Husen har en fantastisk fönstersättning som verkligen låter ljuset flöda in, en rejäl takhöjd som skapar en härlig känsla av rymd och en bra planlösning med tre sovrum och otroligt fina sällskapsytor, berättar Emma.

Påkostat från start

När du flyttar in är allt klart: gräsmattan är på plats, plattsättningen på framsidan och altanen på baksidan likaså. Även på insidan är standarden hög redan från början. Här serveras ett snyggt kök från HTH, vitvaror från Siemens och badrum med kakel och klinker. Alla hus får också en extra guldkant i form av en mysig braskamin i vardagsrumsdelen. Husen får genomgående ljusa och stilrena materialval som gör det enkelt att inreda ditt hem som du önskar, förklarar Emma.

–  Här kan du flytta rakt in, du behöver inte krångla med att få ihop mängder av olika tillval, eller slita med att få ordning på tomten. Men du får själv välja nyans på kakel och klinker, ett enkelt val som gör stor skillnad i att sätta egen prägel på ditt nya hem.

Med gott om praktiska godbitar

Att ett hus är fint är en sak, men även de praktiska detaljerna spelar roll för trivseln. Här har varje hus egen carport, där vi också förberett för att du ska kunna installera elbilsladdare om du vill. En annan praktisk kronjuvel är husens rejäla tvättstuga, komplett med smart groventré för leriga stövlar eller tassar. Och du behöver heller inte sakna förvaringsutrymme för dina saker.

– Dels har du ditt vanliga utvändiga förråd, men du har också ett extra förråd inne i huset, tipsar Emma.   

Vänta inte för länge…

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Ett hem som blir ditt alldeles eget – och där allt är helt klart, inklusive grovarbetet med tomten. Det är en av de största fördelarna här, jämfört med att bygga eget. Nackdelen är dock att husen i Kvarteret Vallmoängen blir de sista i sitt slag i den här delen av Tygelsjö.

– Tygelsjö har blivit jättepopulärt, både bland folk som redan bor i närområdet och i hela Malmö. Ett av våra bostadsprojekt är redan inflyttat, tre är slutsålda. Det händer mycket här nu, området blir verkligen jättefint, och Vallmoängen får ett oslagbart läge. Så om du tycker det här är huset för dig: vänta inte för länge, avslutar Emma.

Bäst med jobbet?

– Det överlägset roligaste med mitt jobb är att utgå ifrån målgruppen vi tror vill flytta hit och hitta det bästa möjliga boendet för dem, både när det gäller hustyp och upplåtelseform: hela paketet. Att skapa hem dit folk vill flytta, helt enkelt.

Vem tror du kommer att trivas bäst här?

– De här husen passar så många, från det unga paret till de lite äldre villasäljarna. Kanske har barnen flyttat ut, eller är på väg att flytta ut, och man känner sig är redo att lämna den stora 70-talsvillan i två plan för något mer bekvämt? Kanske är man en tvåbarnsfamilj som bor i en bostadsrätt inne i Malmö, men känner att man vill komma ut lite mer på landet?

Och kanske har man vänner – eller barn och barnbarn – som redan flyttat hit till Tygelsjö? Jag tror de här husen kan vara precis vad väldigt många letar efter: smidigt, enkelt och nybyggt – ett hem där man kan bo för alltid.

Är du intresserad av Kv Vallmoängen?

Är du intresserad av Kv Vallmoängen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!