Varför välja Hjärtbladet?

Här får du en sällsynt chans: att bo i ett alldeles nybyggt hus så här nära stan i Malmö. Det händer inte varje dag. Men nu gör Hjärtbladet entré med sina Svanenmärkta radhus i två olika modeller – både enplans- och tvåplanshus – alltsammans i ett kvarter med det lilla extra.

Ett läge att gilla

Hjärtbladet får ett smått oslagbart läge, lugnt och grönt – men ändå på bekvämt avstånd från allt som Malmö har att erbjuda. Att kunna bo i ett nybyggt hus så pass centralt i Malmö händer inte ofta, så om det är det här du drömmer om gäller det att passa på.

Ola Petersson, ansvarig projektutvecklare på OBOS

– Det är roligt att vi bygger i ett så fint kvarter inne i Malmö. Jag provade själv att cykla till Värnhemstorget, det tog knappt 20 minuter. Dessutom har du både förskola och skola en kort promenad bort, och den stora fina lekplatsen tvärs över gatan, berättar projektutvecklare Ola Petersson.

Ett levande grönt kvarter

Förr i tiden var Gyllins Trädgård en stor handelsträdgård, och arvet från den tiden går igen i Hjärtbladet. Från husens småspröjsade fönster som inspirerats av äldre tiders växthus, till den gröna sköna utemiljön. Föreningen får ett gemensamt växthus med odlingslådor och sittplatser utanför ­och varje tvåplanshus får också ett eget miniväxthus på tomten.

– Här försöker vi skapa en trivsam utemiljö som uppmuntrar till odling, men också till social gemenskap. Jag ser framför mig ett levande kvarter med barn som leker, grannar som jobbar med odlingarna och där alla pratar med varandra, säger Ola.

Välplanerat och Svanenmärkt

I Hjärtbladet ryms både större radhus i två plan och lite mindre enplansradhus. Alla med fina altaner och en egen lättskött täppa. Inomhus möts vi av ljusa och ytterst välplanerade ytor och en riktigt bra standard på inredning och utrustning från början. Här behöver du inte krångla med några tillval, utan kan flytta rakt in och leva livet. Husen är också Svanenmärkta, vilket är bra för både vår miljö och husens inomhusmiljö. Och alla hus har gott om små detaljer som ger det lilla extra, menar Ola.  

– I tvåplanshusen är jag dels väldigt förtjust i bänken vid entrén, en trevlig plats mellan ute och inne. Och den generösa takhöjden i kombination med takfönstren på övervåningen är verkligen något alldeles extra. I enplanshusen gillar jag verkligen hur skjutdörrsfönstren ut till altanen förstärker kontakten mellan inne och ute, de skapar en naturlig förlängning av kök och vardagsrum. 

Nytt, fräscht – och extra bekvämt

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för några överraskningar, varken renoveringsmässiga eller ekonomiska sådana.

– Här är det enkelt att bo och njuta av livet, i ett nybyggt och Svanenmärkt hem. Du bor i bostadsrätt och behöver inte själv ge dig ut och måla fasaden när det blir dags, och extra bekvämt bor du i enplanshusen som har allt du behöver – och inga trappor, konstaterar Ola.

Vem tror du kommer trivas bäst här?

Malmö är ju en blandad stad och jag hoppas att en härlig blandning av människor i olika åldrar hittar hem här, det brukar bli de allra trevligaste kvarteren. I tvåplanshusen kommer barnfamiljer som vill ha riktigt gott om plats att trivas – de här husen är ju lite större än vad vi vanligtvis erbjuder. Enplanshusen tänker jag passar lika bra för den lilla familjen som för äldre par som säljer villan. Att ha allt i ett plan är ju oslagbart bekvämt.

 

Är du intresserad av Hjärtbladet?

Är du intresserad av Hjärtbladet?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer