Välkommen till villaidyllen: nära havet, nära staden

Vid havet, strax söder om Helsingborg hittar vi populära Rydebäck. Här bor du lugnt och tryggt med nära till svalkande dopp – och har samtidigt snabb och smidig pendling till alla Skånes större orter. Ja, till och med Köpenhamn finns inom räckhåll. Vad mer kan man önska sig?

Nära allt du behöver i din vardag

Rydebäcks ursprung sträcker sig hela vägen tillbaka till 1600-talet. men samhället som vi känner det idag började byggas ut på 1960-talet. Då var det villor som gällde, och även om de dominerar än idag har dessa på senare tid fått sällskap av mer varierad bebyggelse. Och en hel del service, här finns både skolor och förskolor, matbutik, restauranger – och mycket mer.

Gott om guldkant på den samma

Naturligtvis är den långa, härliga stranden en av de stora fördelarna med att bo just här, hit cyklar du på fem minuter. Och om vattnet inte svalkar nog kan du unna dig en glass från den sommaröppna strandkiosken. Eller kanske stanna till på fina restaurang Tegel och äta något gott? Rydebäck kan faktiskt stoltsera med flera restauranger, perfekt för de dagar när matlagningslusten inte är på topp.

Aktiviteter för alla smaker

Att kunna njuta av en skön promenad, eller en svettig löprunda längs med havet är en vardagslyx i sig. Rydebäck har också flera idrottsklubbar, bland annat Rydebäcks IF med handboll och gymnastik och Fortuna FF med fotboll. Gillar du golf når du Rya Golfklubb på fem minuter i bilen, och du som gillar att upptäcka naturen till fots kommer gilla att flera etapper av Skåneleden passerar just här.

En pojke som spelar fotboll

På lagom avstånd från staden

Men inte nog med att du kan njuta fullt ut av livet på hemmaplan, när stadslivet lockar har du bekvämt promenad- eller cykelavstånd till stationen. Därifrån tar Pågatågen dig till Helsingborg på 10 minuter, till Lund på 30 minuter och till Malmö C på runt 45 minuter. Med bil tar du dig till Köpenhamn på strax över timmen. Läge för såväl vardagsliv som vardagslyx, med andra ord.

Är du intresserad av Brf Önskan?

Är du intresserad av Brf Önskan?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!