Varför välja Brf Önskan?

Här bor du lika härligt som hållbart, i Svanenmärkta radhus och kedjehus med hög standard och ett utmärkt läge i populära Rydebäck. Vill du bo nära havet och den långa sandstranden, nära service och med riktigt bra kommunikationer? Då behöver du inte leta längre: allt du kan önska dig finns just här.

En vinnande kombination

Nybyggda hus i bekväm bostadsrättsform, nära den som gör det enkelt att få vardagen att fungera – och nära det som sätter extra guldkant på densamma. Brf Önskan uppfyller verkligen en hel del önskningar, menar projektutvecklare Jenny Piltofta.

Jenny Piltofta, Ansvarig projektutvecklare på OBOS

– Precis, här finns bra infrastruktur som gör livet enklare för så många. Du kan ta tåget till jobbet i Malmö, har du stora barn kan de själva ta sig till gymnasiet. Förskolor och skolor finns på orten, matbutik likaså. Du får allt detta tillsammans med närheten till havet och stranden, en fantastisk miljö att bo och leva i.

Kvalitet och hållbarhet i fokus

Brf Önskan har skapats med två ledord i fokus: kvalitet och hållbarhet. Husen blir Svanenmärkta, vilket både är bra för miljön och för husets inomhusmiljö. Solceller på taken producerar el som bidrar till att minska driftskostnaderna, och vi förbereder för att du ska kunna installera laddare för elbil. Och när det gäller materialvalen i hemmet är kvalitet den gemensamma nämnaren.

– Här satsar vi på en hög standard redan från början, med ett snyggt grått kök från HTH, integrerade vitvaror och kompositbänkskiva. I badrummen lägger vi kakel och klinker där du som flyttar in själv får välja nyanser, det ena badrummet fungerar även som tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare och i det andra sätter vi in badkar. Standarden ska tilltala även de lite mer kräsna, förklarar Jenny.

Varje kvadratmeter på rätt ställe

Även när det kommer till planlösningen bjuder husen i Brf Önskan på det lilla extra. Dels när det gäller de praktiska detaljerna, som att husen har en ordentlig hall där man inte behöver trängas och väl tilltagna badrum. Köket är ett rymligt arbetskök med riktig matplats och vardagsrumsdelen går att möblera på flera olika sätt, och på övervåningen finns tre ordentliga sovrum, berättar Jenny.

– Det största föräldrasovrummet har också en riktig walk-in-closet, det är riktigt lyxigt. Och väljer du ett kedjehus når du terrassen ovanpå carporten både från det stora sovrummet och från allrummet, den är verkligen något alldeles extra!

Sticker ut med rum för ute-njut

Kedjehusens lyxiga terrasser är förstås ett stort plus för dig som uppskattar utelivet. Men oavsett om du väljer ett radhus eller ett kedjehus får du njuta av en härlig altan på baksidan av huset, i bästa solläge dessutom. Alla hus får också sin egen lättskötta trädgårdstäppa att pyssla om. Vill du ha lite mer av den varan, och ännu mer villakänsla? Då väljer du ett kedjehus i gavelläge, dessa får de största tomterna i kvarteret. Hela kvarteret upplevs nästan mer som ett litet villaområde än ett klassiskt radhuskvarter.

– Det beror dels på husens luftiga placering, dels för att husen sticker ut lite rent arkitektoniskt. De får en sober utformning där de spröjsade fönstren bryter av och bidrar med spännande industrikänsla. Det får kvarteret att kännas lite mer exklusivt, förklarar Jenny.

Trivsamt idag – och många år framöver

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Men ett nyproducerat hem i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för några överraskningar, varken renoveringsmässiga eller ekonomiska. Ett nybyggt hem kräver minimalt med underhåll, och den dagen det blir dags för sådant sköter ni det tillsammans i föreningen.

– Här får familjen ett riktigt bra hem, att bo och trivas i även på lång sikt. Men också ett hem i en fantastisk miljö. Du behöver inte nöja dig med det ena eller det andra, här får du allt, konstaterar Jenny.

Bo jättebra, ännu bättre eller bäst?

I Brf Önskan har alla hus samma fina planlösning – oavsett om du väljer att bo i radhus eller kedjehus. Även den höga standarden i materialvalen är genomgående för alla bostäder. Men väljer du ett kedjehus får du definitivt lite extra lyx i tillvaron med terrassen ovanpå carporten (och bilen njuter säkert av lyxen av själva carporten). Vill du sedan maxa ljvsnjuteriet? Då väljer du ett av kedjehusen som även har braskamin i vardagsrummet.

Vem tror du kommer att trivas bäst här?

– Rydebäck som ort är ju som gjord för barnfamiljer, men tack vare de goda kommunikationerna går det också fint att bo kvar här även när barnen blir större. Kanske tilltalar radhusen familjer med något yngre barn, medan kedjehusen lockar familjer med lite äldre barn – familjer som kommit en bit i bostadskarriären och vill unna sig det där lilla extra?

Det finns ett stort intresse för den här typen av bostäder och Rydebäcks fina läge vid havet, i kombination med bra pendling, tror jag kommer gillas av intressenter inte bara från Helsingborg utan även från Landskrona, Lund och Malmö.

 

Är du intresserad av Brf Önskan?

Är du intresserad av Brf Önskan?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!