Att köpa nyproduktion

OBOS säljer nybyggda bostäder och här hittar du information, guider och tips kring att köpa nyproduktion samt hur de olika boendeformerna vi erbjuder fungerar.

Bostadsrätt - en trygg, svensk tradition!

Bostadsrätt - en trygg, svensk tradition!

Bostadsrätt är en populär boendeform som också är en klassisk, svensk sådan från 1800-talet. Det beror på att bostadsrätten är en trygg boendeform som ger en alldeles lagom blandning av frihet och ansvar.

Läs om att bo i bostadsrätt
Äganderätt - ditt alldeles egna hem

Äganderätt - ditt alldeles egna hem

Det finns många sätt att bo på. Du kan hyra en hyresrätt, äga en andel i en bostadsrätt eller äga en äganderätt. I äganderätten äger du din egen bostad, vilket förstås innebär mer frihet.

Läs om att bo i äganderätt

Upptäck våra områden

Allt om köpet

Allt om köpet

Att köpa ett hem är en av de viktigaste händelserna i ditt liv. Vi guidar dig säkert genom köpet och erbjuder lösningar som är anpassade efter dina behov.

Läs mer här
Behöver du inspiration inför din flytt?

Behöver du inspiration inför din flytt?

Här har vi listat några godbitar som ger inspiration vid val av bostad samt inspo för inredning och trädgård. Kika in våra olika hustyper eller få ideér om hur du ska styla din balkong eller uteplats.

Jag vill få inspiration!

Vanliga frågor om nyproduktion

Är det tryggt att köpa nyproduktion?

Ett bostadsköp är ofta en av livets största affärer, och vi vill att den ska vara en glädjefylld händelse – inte något svårt och komplicerat som du behöver ligga sömnlös över. Här berättar vi mer om hur vi jobbar för att göra resan till ditt nya hem så trygg och enkel som möjligt.

Är det dyrt att köpa nyproduktion?

Fast pris, lägre driftkostnader och möjlighet till sänkt ränta genom Gröna Bolån – ja, att bo i ett nybyggt hem har helt klart sina ekonomiska fördelar. Här kan du läsa mer om fördelarna med att äga sin egen bostad. 

Dyrt eller prisvärt med nyproduktion?

Vad innebär slutbesiktning?

Syftet med slutbesiktningen är att säkerställa att ditt nya hem uppfyller de regler och krav som gäller för nyproduktion och att arbetet har utförts som det ska. Målet här är att göra en helhetsbedömning av huset: det ska godkännas eller inte godkännas. Här kan du läsa mer om vad slutbesiktning innebär och varför det är viktigt att du är med som köpare. 

Vad innebär "Tillval"?

Ditt nya hem ska se ut och kännas som din bostad – ingen annans. Därför får våra bostäder en neutral, stilren inredning som bas, så att du kan gå loss och inreda ditt drömhem precis som du vill ha det. Vintage, klassiskt, modernt eller kanske romantiskt? Valet är ditt! Ofta finns också möjligheten att göra tillval innan du flyttar in, all sådan information hittar du i projektets tillvalsbroschyr.