Vad är det som lockar med Vikingstad?

Bara åtta minuters tågresa från Linköping ligger trivsamma Vikingstad, ett paradis för barnfamiljer. Här bor du i en lugn, trygg och trevlig ort under utveckling, som har det mesta du behöver i din vardag. Och lite till. Läs mer om hur det är att bo i Vikingstad här.

Allt fler vill till Vikingstad

Allt fler får upp ögonen för Vikingstad, inte minst barnfamiljer av olika slag. Inte konstigt alls, det här är ett trivsamt litet samhälle med bra läge, en dryg mil utanför Linköping. Men vad mer är det som lockar – och hur är det att bo här? Fastighetsmäklare Natalie Englander på Magnusson Mäkleri berättar.

Natalie Englander, Fastighetsmäklare för Brf Saga i Vikingstad

Lagom lantligt och lättillgängligt

Läget, läget, läget brukar det heta i bostadsannonserna. Och Vikingstad har verkligen ett bra läge, inte minst för dig som vill bo lugnt och lite lagom lantligt – men ändå kunna få ihop vardagspusslet på ett smidigt sätt. Här tar du nämligen enkelt tåget till både Linköping och Mjölby.

– I Vikingstad bor du lugnt och tryggt i en lantlig idyll, men ändå nära stan. Med Östgötapendeln tar du dig till exempel till Linköping på åtta minuter, det är värdefullt. Dessutom har du nära till de stora arbetsplatserna i både Malmslätt och Mjärdevi, tipsar Natalie.

Populärt bland unga barnfamiljer

Idag bor knappt 2500 personer i Vikingstad, men trots sin lilla storlek det här ändå är en ort i sin egen rätt – inte bara en sovstad, menar Natalie. Idag byggs en hel del här, Vikingstad är en växande ort med blandad bebyggelse – men i ett småskaligt format som domineras av villor. Och att bo här blir allt mer populärt, inte minst bland barnfamiljer, vilket också gör att orten har en ganska ung medelålder, förklarar Natalie.

– Ja, fler och fler yngre flyttar in, många kommer såklart från Linköping. Det är en attraktiv ort för barnfamiljer: här bor man tryggt och bra, och här finns det mesta du behöver i din vardag.

Vardagsservice på promenadavstånd

Vikingstads storlek gör att du enkelt kan gå eller cykla överallt, inte minst till stationen. Men du har faktiskt också en hel del service på hemmaplan, berättar Natalie.

– Javisst, här finns både ICA-butik, pizzeria, skola och flera förskolor. Men också motionsspår och en fin badplats med bassänger, kiosk, minigolf och beachvolleybollplan. På sommaren ordnar Vikingstads hembygdsförening Trädgårdsfika, ett populärt sommarcafé i hembygdsgården.

Möjligt att uppfylla husdrömmen

Att huspriserna i Linköping gått spikrakt uppåt är också en bidragande orsak till att Vikingstad blir allt mer populärt. Här är prislappen fortfarande lite lägre, vilket gör det möjligt för fler att göra husdrömmen till verklighet.

– Linköping  växer mycket och har många stora arbetsplatser, det gör att priserna är höga i förhållande till stadens storlek. Det gör att fler vidgar sina vyer för att hitta sitt nya hem, och vi ser en väldigt stark efterfrågan just i Vikingstad, konstaterar Natalie.

Natalies utflyktstips

Närheten till Linköping är förstås ett stort plus, men det finns mer att upptäcka i trakten. Här kommer Natalies bästa tips.

Open New Doors Bahnhof

Härlig restaurang som blev rikskänd när Arla stoppade tävlingen om de godaste semlorna för att Open New Doors veganska mästerverk toppade listan... Väldigt mysigt i ett gammalt stationshus i Sya, 15-20 minuters bilresa bort.

Billa Gård

Jättetrevlig inredningsbutik på landet, oftast öppen på söndagar. Ungefär en kvart bort med bil.

Valkebobadet

Men här behöver du faktiskt inte ens packa in familjen i bilen för en trevlig dag, du har ju jättenära till populära Valkebobadet.

Är du intresserad av Brf Saga?

Är du intresserad av Brf Saga?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!