Utsikt på gården mellan bostäderna i Brf Kolonilotten i CV staden Örebro

Varför välja Brf Kolonilotten?

Det här är din chans att hitta hem i ett av Örebros bästa lägen, och att dessutom kunna välja att bo i radhus så här centralt – det är verkligen något alldeles extra, Men fördelarna slutar inte där. Läs mer om allt Brf Kolonilotten har att erbjuda här.

Ett läge att gilla

Det går inte att komma ifrån: Brf Kolonilotten får ett alldeles utomordentligt läge i Örebro. Åt ena hållet: naturen, åt andra hållet: city. Här bor du med promenad- eller cykelavstånd till allt, och att här dessutom bjuds på både radhus och lägenheter gör Brf Kolonilotten ännu mer speciellt, berättar projektutvecklare Henrik Sjöberg.

– Alla projekt som byggts i närheten har bara erbjudit lägenheter. Här bygger vi även radhus. Det är något alldeles unikt med den typen av bostäder i ett så centralt läge i Örebro.

Ett mysigt, socialt kvarter

Brf Kolonilotten bildar ett mysigt kvarter, som gjort för att umgås och trivas i. Här är alla grönytor gemensamma och öppna för alla i föreningen. Mysiga sittplatser bjuder in till spontana fikastunder med grannarna, och en liten lekplats roar de minsta familjemedlemmarna. Husen får en behaglig, tidlös, färgsättning i grått och rött, och som en hyllning till områdets industrihistoria får träfasaderna inslag av tegel.

– Vi befinner ju oss på gammal industrimark, och har hämtat influenser från CV-områdets fina gamla tegelbyggnader. Sedan vill vi också få in så mycket grönt det bara går för att skapa en lummig känsla i kvarteret, med bland annat äppelträd och körsbärsträd, förklarar Henrik.

Lätt att hitta rätt

Här bjuds vi på en skön variation av hem, från lägenheter med 1-3 rum och kök, till radhus i två olika storlekar, 120 respektive 137 välplanerade kvadratmetrar. Det lite mindre radhuset finns dessutom i två olika planlösningar, allt för att göra det enklare att hitta just ditt drömhem. Alla bostäder har också egna uteplatser, och radhusen kan skryta med extra stora altaner att njuta av livet på.

– Vi har medvetet valt att jobba med lite fler valmöjligheter här. Till exempel vet vi att det är en stor efterfrågan på mindre lägenheter, därför erbjuder vi även sådana. Och att alla bostäder inte är exakt likadana gör att också att ditt hem känns lite mer unikt, lite mer som ditt eget, förklarar Henrik. 

Allt för en enklare vardag

Från Brf Kolonilotten har du gång- eller cykelavstånd till allt som Örebro har att erbjuda, så här behöver du varken sakna vardagens nödvändigheter eller det där lilla extra som sätter guldkant på tillvaron. Men det finns också planer på en alldeles ny grundskola i området, och en ny förskola håller redan på att byggas, granne med kvarteret. Förskolan beräknas vara klar till höstterminen 2021, och det här är en bra grej även för familjer med lite äldre barn, berättar Henrik.

– Förskolans gård kommer nämligen att vara tillgänglig för alla som bor i kvarteret efter skoltid, så här kan man leka både kvällar och helger.

 

En alldeles unik möjlighet

Det är något särskilt med att flytta in i ett hem där ingen annan bott förut. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar när det kommer till renovering och underhåll. Bostäderna håller en bra standard redan från början, du behöver inte göra några tillval om du inte vill – även om möjligheten förstås finns för dig som vill. I radhusen kan du till exempel välja att sätta in en mysig braskamin för extra vardagslyx. Här bor du dessutom i ett område som har framtiden för sig, inte minst med tanke på kommunens ambitiösa planer för CV-området.

– Absolut, det här är ett av områdena där Örebro ska växa. Men framförallt är det här en unik möjlighet att kunna bo i radhus så centralt i Örebro, konstaterar Henrik.

Vem tror du kommer att trivas bäst här?

– Här ser vi ett brett intresse, och det är alltid svårt att kategorisera människor. Men det alla har gemensamt är att de vill ha nära till stan, nära till jobb och till service. Sedan kanske radhusen är mer tilltalande för barnfamiljer, medan par och singlar istället väljer en lägenhet. Det är ju också det som är det fina här, det finns något för de allra flesta.

 

Är du intresserad av Brf Kolonilotten?

Är du intresserad av Brf Kolonilotten?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!