Varför välja Brf Karamellen?

Att bo här är som att plocka ur en godispåse med bara det bästa från villalivet. Nybyggda radhus i ett plan, med hög standard, stora altaner på både framsidan och baksidan av huset och en egen lättskött täppa. Alltsammans i ett trivsamt kvarter med många gavellägen – och ett bra läge i mysiga Nora.

Efterlängtad husmodell

Brf Karamellen blir det andra kvarteret som vi på OBOS bygger i Nora. Tvåplanshusen i grannkvarteret, Brf Karusellen, är i skrivande stund slutsålda och föreningen är nyligen överlämnad –  och de är också en del av anledningen till att det nu kommer att byggas enplanshus just här, berättar projektutvecklare Henrik Wirén.

Henrik Wirén, Ansvarig projektutvecklare på OBOS

– I Brf Karusellen har vi haft köpare i alla åldrar, men vi har också märkt av en stark efterfrågan på just enplanshus. Så när vi nu hade möjlighet att forma etapp två valde vi att satsa på just sådana. De blir ett bra komplement till grannkvarteret, och gör att vi får ett mer komplett område med en bra blandning av bostäder som tilltalar en bra mix av människor.

Bara det bästa från huslivet

Här flyttar du rakt in i ett nybyggt enplanshem med alla bekvämligheter. Och även om du bor i radhus får du njuta av en hel del villakänsla, eftersom varje bostad har dubbla altaner och en egen lättskött trädgårdstäppa. Här kan du odla och plantera som du vill – eller inte alls, om du tycker andra saker är roligare, gräsmattan är klar när du flyttar in. Dessutom lyser långa radhuslängor med sin frånvaro här, husen grupperas tre och tre, vilket ger ett luftigt och välkomnande intryck med många gavellägen.

– Altanerna här är något utöver det vanliga. Vanligtvis kanske man har en altan och en plattsatt yta att använda som uteplats – men här har du två rejäla altaner med trädäck. Den välkomnande altanen på entrésidan blir också det första som möter dig när du kommer hem, det blir en alldeles speciell känsla, förklarar Henrik.

Ytterst välplanerade ytor

Även husen i Brf Karamellen är  något utöver det vanliga. Stora fönster släpper in ljuset och på 82 ytterst genomtänkta kvadratmetrar ryms allt du behöver för en bekväm vardag. Fina sällskapsytor, två sovrum – där det mindre såklart fungerar fint som både gästrum och hemmakontor. Men här finns också gott om praktiska godbitar, som tvättmaskin och torktumlare i badrummet, förråd och två parkeringsplatser per bostad.

– De här husen har en riktigt bra planlösning, med en trevlig öppen kökslösning som bidrar till husets fina sociala ytor. Och naturligtvis är det extra bekvämt att ha allt i ett plan, konstaterar Henrik.  

Hög standard som standard

Här bjuds vi på välbyggda och välutrustade hem med en hög standard på såväl inredning som utrustning. Ditt moderna kök kommer från HTH, vitvarorna från Siemens och badrummet har kakel och klinker. Även entrén har försetts med ett praktiskt klinkergolv och i resten av huset ligger ett fint ekgolv från Kährs. Som standard har ditt nya hem en ljus och smakfull inredning, men om du är snabb på bollen har du även gott om möjligheter att göra egna val, berättar Henrik.

– Precis, här har vi valt en hög standard redan från början. Men det finns även gott om olika tillval för dig som vill sätta personlig prägel på ditt nya hem. Allt från olika golv och köksluckor till spotlights och olika varianter av kakel och klinker.

En kombination för livsnjutare

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Allt är nytt och fräscht och redo för dig att göra ditt hem till ditt eget. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver bekymra dig om att själv slita med några renoveringar när det väl blir dags, allt större underhåll är ju föreningens ansvar.

– Här kan du bo bekvämt och underhållsfritt i många år framöver, ett bra val för dig som tröttnat på att renovera och hellre vill njuta av livet istället, avslutar Henrik.

Vem tror du kommer trivas bäst här?

- Här tror jag på en lite äldre målgrupp, som kanske börjar tröttna på att underhålla sin stora, gamla villa och hellre vill fokusera på att leva livet när barnen flyttar ut. Kanske bor och jobbar man i Örebro idag, men kommer från Nora och funderar på att flytta tillbaka hit, kanske bor man redan här – eller så lockas man av helt enkelt av småstadslivet. Det alla har gemensamt är att de vill bo riktigt bekvämt med bra standard – men inte bo i lägenhet. Här får man allt det bästa från huslivet, utan allt jobb det innebär att vara villaägare.

 

Är du intresserad av Brf Karamellen?

Är du intresserad av Brf Karamellen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!