Välkommen till villaidyllen med nära till allt

Att flytta till Alvesta i allmänhet – och Spåningslanda i synnerhet – blir alltmer populärt, inte minst bland barnfamiljerna. Det lugna, trygga småstadslivet har blivit hett, och här får du fortfarande mycket mer hus för pengarna än i Växjö. Men du får också nära till något som är oerhört mycket värt: en härlig, naturnära fritid.

Tio minuter till en guldkantad vardag

Från Brf Fornängen har du bekvämt cykelavstånd till allt som Alvesta har att erbjuda. Vill du ta ett dopp cyklar du till Spånens badplats på under tio minuter. Gillar någon i familjen hästar når du ridskolan på samma tid (eller så tar du bilen till golfbanan istället). Vill du in till stan och ta en bit mat eller kanske en gofika? Ja, även dit cyklar du på cirka 10 minuter. Eller varför inte ta en utflykt till Lekaryds Antikt & Loppis och kanske fynda något till ditt nya hem? 10 minuter på cykeln så är du där.

Nära till vardagsnytta

Alvesta är en tillräckligt liten ort för att du ska kunna njuta av den härliga småstadskänslan, men samtidigt stor nog att kunna erbjuda det du vill ha i din vardag. Här har du till exempel flera matbutiker att välja på, och såväl skolor som förskolor på bekvämt cykelavstånd.  Men du har också goda möjligheter att shoppa närproducerade godsaker i kommunens alla gårdsbutiker.

Nära till naturnära aktiviteter

Alldeles i närheten av kvarteret kan du kliva på Spånenleden, en 12 km lång vandringsled med omväxlande naturupplevelser. Elljusspår för joggingrundor och skidåkning när vädret tillåter finns också i området. Annars har du bara några kilometer till spår och backar i Hanaslövs friluftsområde, där spåren får extra starthjälp. Under sommarsäsongen kan du istället roa dig på både downhill- och MTB-banor. Eller gillar du att fiska? Då kommer du att älska att ha gott om sjöar i närheten.

Nära till Växjö – och världen

Här får du faktiskt ytterligare en bit som får vardagspusslet att gå ihop: smidig pendling till flera orter. Jobbar du i Växjö tar du till exempel bilen dit på 15-20 minuter – eller bussen på en dryg halvtimme, promenaden till busshållplatsen inräknad. Men Alvesta är ju även en knutpunkt för tåg, vilket underlättar för dig som ska någon annanstans i Sverige. Och för dig som vill vidare ut i världen når du Småland Airport på ungefär en kvart i bilen.

 

Är du intresserad av Brf Fornängen?

Är du intresserad av Brf Fornängen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!