Varför välja Brf Kärleksudden?

Vad sägs om att flytta in i ett nybyggt radhus eller kedjehus, med fina utsikter till sjöutsikt och bara 20 minuter med bil till Jönköping? Inte illa, eller hur? Och vet du vad? I mysiga Mullsjö – och Brf Kärleksudden – kan allt detta bli ditt. Läs mer om kvarterets alla fördelar här.

Allt fler upptäcker Mullsjö

Att bo på en mindre ort med nära till friluftsliv och natur – men ändå ha ett lagom pendlingsavstånd till jobb eller studier i storstaden – det är det många som drömmer om. Därför är det inte konstigt att allt fler nu får upp ögonen för mysiga Mullsjö. Här finns nämligen allt detta, berättar projektutvecklare Frida Johansson.

– Ja, här finns både skog och sjöar, till och med en egen skidbacke, så det är ett perfekt läge för dig som uppskattar friluftslivet. Och Mullsjö är verkligen på gång. Tack vare den nya vägen har pendlingen till Jönköping blivit så mycket smidigare, och kommunen har stora planer på att orten ska växa. Inte minst här i den nya stadsdelen på Kärleksudden.

1 av 7

Med kärlek i varje detalj

Brf Kärleksudden får ett otroligt fint läge ovanför Mullsjön, inramat av tallskog och med sjöutsikt från flera av husen. Radhusen och kedjehusen i Brf Kärleksudden är bara början, så småningom kommer här att finnas bostäder för alla smaker, även lägenheter. Kanske kommer området också att få en egen förskola framöver? Den frågan ligger just nu hos kommunen. Men några höghus blir det inte tal om, åtminstone inte från oss på OBOS. Vi vill att Kärleksudden ska vara ett trivsamt och småskaligt område som får växa fram i harmoni med naturen.

– Vi har sett mycket till platsen och vill ta fasta på det vackra här. Därför lyfter vi in naturen i kvarteret, i sedumtaken på komplementbyggnaderna, värmebehandlad furu på förrådens fasader och en harmonisk färgsättning på husen i mjuka nyanser inspirerade av skog och mark. Våra ledord för kvarteret är Mullsjö, natur och kärlek – därför väljer vi också häckar i blodbok, så att kvarteret pryds av kärlekens röda färg, förklarar Frida.

1 av 3

Helt rätt hus just här

I Brf Kärleksudden ger dig chans att uppfylla husdrömmen på bekvämast möjliga vis: i bostadsrättsform. Här kan du välja mellan våra två mest populära husmodeller, båda med ett klassiskt uttryck på utsidan och ljusa, trivsamma och välplanerade ytor på insidan. Många av husen har också rätt rejäla tomter, vilket förstås gör sitt till för villakänslan. Både kedjehusen och vissa av radhusen har dessutom carport. Men alla hus får parkering för två bilar, eftersom vi vet att det ofta behövs för att klara vardagslogistiken när man bor på en mindre ort. Och för vardagslyxens skull har alla hus stora, fina altaner.

– Vi har valt just de här husen för att de passar så bra just här, och för att vi vet att de går hem hos vår målgrupp. Och vi har också varit noga med husens placering för att alla ska få så bra solläge som möjligt, säger Frida.  

1 av 5

Lättskött och smidigt

Nyproduktion i sig gör det enklare att förutse vad ditt hem kommer att kosta, eftersom du inte riskerar några överraskningar som i ett äldre hus, och heller inte kommer behöva renovera på många år framöver. Och när du väljer ett hem i bostadsrättsform får du en extra fördel i att du inte är ensam om ansvaret när det väl blir dags, utan delar det med föreningen.

– Ja, det här passar dig som vill ha ett smidigt och lättskött boende. Dessutom är det något visst med att vara först ut i ett helt nytt bostadsområde där allt är snyggt, prydligt och genomtänkt. Om man kan ha överseende med att det byggs i grannkvarteren, förstås, konstaterar Frida.

Mer hem för pengarna här

Förutom möjligheten till ett lugnare liv på en mysig mindre ort har Brf Kärleksudden en annan stor fördel. Här får du nämligen fortfarande mer hus för pengarna, både om vi jämför med Jönköping och med orter som Habo, där priserna har gått upp en hel del de senaste åren, menar Frida.

– Här får du mycket hus för pengarna, det är helt klart ett prisvärt alternativ. Dessutom bor du både centralt och nära sjön, här är faktiskt ännu finare än i Habo.

1 av 4

Om jag bodde här…

Då hade jag flyttat in i ett av kedjehusen, dels för att jag vill ha gott om plats och dels för den härliga altanen på baksidan som vetter ut mot vattnet. Här skulle jag verkligen utnyttja naturen runtomkring, gå massor av skogspromenader – och kanske äntligen skaffa båt? Och så skulle jag definitivt ta lördagsfikan på Landhs Konditori!

Namn: Frida Johansson

Roll: Ansvarig projektutvecklare på OBOS

Bäst med jobbet: Bredden – att vara med från att för första gången titta på en markplätt till ett färdigbyggt projekt, och ha möjlighet att påverka under resans gång. Och hus är ju kul, så är det bara.

Vem tror du kommer att trivas bäst här?

Om några år kommer det finnas hem för alla smaker här, men just Brf Kärleksudden tror jag kommer att tilltala många barnfamiljer eller blivande sådana. Kanske bor man i Jönköping idag och har tittat på hus i Habo, till exempel, men tycker att det blivit för dyrt där? Sedan tror jag också att villasäljarna, där barnen flyttat hemifrån och man har tröttnat på att ta hand om sitt stora hus, kommer att trivas här. Det är redan många som ringer och är intresserade, många vill bo just här.

 

Är du intresserad av Brf Kärleksudden?

Är du intresserad av Brf Kärleksudden?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!