Tahe strand

Bo barnvänligt och tryggt, mitt i naturen

Välkommen till ett område med många möjligheter till ute-njut! I Tahe har du inte bara nära till de där härliga naturupplevelserna du har längtat efter så länge – du bor faktiskt mitt bland dem. Här behöver du minsann inte ta bilen till skogspromenaden eller kvällsdoppet, Tahesjön ligger bara en kort promenad bort.

  

en kille står på en brygga vid en lugn sjö

Ha det toppen på toppen

Föredrar du lite längre promenader, varför inte bege dig upp till Tabergstoppen? Uppe på det magnifika berget hittar du flera vandringsleder där du kan du njuta av den häftiga naturen, utsikten och Tabergs rika, biologiska mångfald. Här kan du också äta en smarrig lunch efter förmiddagens vandring. Har du spelat äventyrsgolf 343 meter över havet någon gång? Om inte, passa på så fort maten har lagt sig. Vid Tabergs fot hittar du det lilla mysiga konditoriet Rosetten. Här finns allt som ska finnas på ett riktigt konditori. Se till att cykelkorgen är med, här kan du nämligen köpa med dig nybakat bröd till dem där hemma.

Ett levande samhälle

I Taberg, och i området runt omkring, finns ett aktivt föreningsliv, så det är enkelt för alla i familjen att utöva sin hobby och även hitta nya intressen. Kanske spelar någon i familjen fotboll? Då är det bara att ta skogsstigen genom skogen ner till Tabergs idrottsplats, där flera fotbollsplaner väntar. Med naturen precis runt knuten har ni dessutom möjlighet att upptäcka nya, spännande platser tillsammans. Eller varför inte låta barnen leka av sig med grannkompisarna medan du njuter av lite välförtjänt egentid eller umgås med någon av dina nya, trevliga grannar?

Skog med mossa

Drömläge för en härligare vardag

För att vara en liten ort mitt i naturen har Taberg det mesta du behöver för att vardagslunken ska kännas bekväm. Några minuter till fots från ditt nya boende ligger Taheskolan och Ullstigens förskola, och inne i Taberg centrum hittar du både en ICA-butik och en Coop-butik. Hit tar du dig blixtsnabbt med cykel. Ja, i Tahe är allt vardagspusslat och klart!

På lagom avstånd från storstaden

Men inte nog med att du kan njuta fullt ut av småstadslivet, du har också hela Jönköpings utbud inom räckhåll. Från Brf Trolleberget cyklar du till exempel till Taberg station på under 10 minuter. Härifrån tar tåget till Jönköping ca 20 minuter. Jobbar du i Torsvik cyklar du till jobbet på ungefär en kvart, eller så hoppar du på bussen nere vid Tahevägen, resan tar då cirka 5 minuter.

 

Är du intresserad av Brf Trolleberget?

Är du intresserad av Brf Trolleberget?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!