en grönskande trädgård med pallkragar i bränninge hagar

Härliga Habo har massor att erbjuda

I Habo finns det mesta du behöver i din vardag – och gott om sådant som sätter guldkant på den. Och från mysiga Bränninge har du nära till det mesta.

En barnvänlig kommun

Allt fler upptäcker Habo, inte minst barnfamiljerna. Inte så konstigt, kanske – att bo på en mindre ort innebär ju ett enklare, tryggare liv. Men Habo kännetecknas också av en skön stämning. Folk som bor här trivs här – och Habo kommun hänger med i utvecklingen. Här satsar man på service till kommuninnevånarna, inte minst när det gäller bra skolor och förskolor. Och när skoldagen är slut finns gott om lekplatser och fina sportanläggningar att roa sig på.

Kaffekoppar på ett café i Habo i Småland

Med nära till allt du behöver

Från Bränninge har du bekvämt cykelavstånd till det mesta, inklusive Habos lilla centrum. Det må varken vara störst eller vackrast, men här finns allt du behöver – och lite till. Du kan handla kläder, skor, presenter, blommor, smycken och inredning med mera – eller göra fynd i någon av second hand-butikerna. Här finns flera mataffärer att välja mellan, och blir du fikasugen rekommenderar vi ett besök på Landhs Konditori. När du är sugen på ännu mer shopping och nöjen tar du dig enkelt in till Jönköping, från Habo station tar tåget under en kvart. Vill du hellre ha bilen är du framme i centrala Jönköping på lite drygt 20 minuter.

kringlor utanför ett konditori i habo

Härlig fritid för hela familjen

I Habo finns aktiviteter för alla smaker, både inom föreningslivet och ute på egna upptäcktsfärder i skog och mark. Habo har inte mindre än 11 naturreservat att utforska. Perfekt för både skogspromenader och picknik – eller varför inte prova fiskelyckan? Närheten till Vättern är förstås ett plus, här har du två stränder i toppklass inom räckhåll. Antingen kan du ta cykeln till Domsand, eller bilen till Baskarpsbadet. Och om du föredrar ett dopp i lite varmare vatten har du även flera mindre sjöar att välja på.

Utflykter för alla smaker

Här finns också massor att utforska. Habo kommun har till exempel hela 11 naturreservat, närmast dig ligger Fiskebäcks naturreservat som är allra vackrast på våren då marken är vit av vitsippor. På biblioteket kan du hämta Habo naturguide som visar vägen till 40 fina naturupplevelser i närområdet, ett perfekt sätt att variera dina utflykter. Gillar du konst ska du boka in vecka 40 i kalendern: denna vecka varje år arrangeras Konstfesten på Spinnet. Konstnärer och konsthantverkare med anknytning till Habo bjuds in för att under veckan ställa ut sina alster. Eller varför inte ta en tur till Brandstorps Lanthandel & Café, för en mysig fika i retromiljö.

Områdeskarta som visar Bränninge Hagar i Habo

Är du intresserad av Brf Bränninge Hagar?

Är du intresserad av Brf Bränninge Hagar?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!