Läge för livsnjutare i alla åldrar

Allarp är ett växande bostadsområde med ett riktigt fint läge. Inte minst med tanke på närheten till havet, Laholms kommun kan ju skryta med Sveriges längsta sandstrand. Du bor granne med badorten Skummeslövsstrand som har matbutik och flera restauranger – och så bor du mitt emellan Laholm och Båstad. Perfekt läge för både vardagsliv och vardagslyx, med andra ord.

Nära förskola med mera

I Allarp finns redan en hel del service. Bara ett par hundra meter från kvarteret ligger nybyggda Allarps förskola. Här finns också vårdcentral och bank – och ett äldreboende är snart igång. Mitt i området planeras också för ett torg med samlingsplats och butiker. Närmaste F-6-skola är Skottorpsskolan, drygt 3 kilometer bort och högstadieskola finns inne i Laholm. Mer shopping och annan service hittar du både i Båstad och i Laholm.

Njut av naturen

Även om strandlivet förstås är en stor del av lockelsen här har du också nära till andra härliga naturupplevelser, till exempel i Södra Skummeslövs naturreservat med öppna sanddyner och fantasieggande tallskog. Här finns gott om stigar för både motionsrundor och söndagspromenader. Även populära Svarvareskogen ligger inom räckhåll, och vill du variera dina utflykter har Laholms kommun ett tjugotal olika naturreservat att upptäcka.

Aktiviteter för stora och små

Här finns också alla möjligheter till en innehållsrik fritid. Laholm har ett aktivt föreningsliv, med något för de flesta smaker. Skummeslövs tennisklubb bjuder på nio fina grusbanor, i anslutning till anläggningen finns också motionsslingor i skogen. Du har också flera golfbanor inom räckhåll, allra närmast ligger Äppelgårdens golfklubb, bara knappt tio minuters bilresa bort. Gillar någon i familjen hästar? Då passar det fint att Båstads ridklubb ligger en kort cykeltur bort.

Läge för utflykter

Allarp ligger bra till för upptäcktsfärder av alla slag. Gårdsbutiker och loppisar finns det gott om i närområdet. Du kan shoppa goda ostar på Skottorps mejeri, vackra handstöpta ljus på Bruddalens Hantverk i Knäred – här kan du också gå kurs i ljusstöpning. Ett annat utflyktstips är Kvarnen Kornhult i Hishult. Här finns café, restaurang, galleri och pysselverkstad för hela familjen. Är det mer storstadspuls som lockar? Då når du Helsingborg på cirka 40 minuter i bilen. Vill du hellre ta tåget har du bara ett par kilometer till Båstad station.

Bra pendling till många orter

Här spelar det inte så stor roll var du jobbar: du har bekväm pendling till flera orter. Med bil når du Båstad på 10 minuter och Laholm på en kvart. Lägger du på 10 minuter är du framme antingen i Ängelholm eller Halmstad. Vill du hellre åka kollektivt går det också bra. Bussen från Allarp in till Laholm tar cirka 20 minuter, och vill du åka längre tar du tåget från Båstad station – dit cyklar du på 10 minuter.

Är du intresserad av Brf Gimle

Är du intresserad av Brf Gimle

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!