En bild på en strand i Halmstad

Läge för villaliv – och vardagslyx

Det här är ett toppenläge för dig som vill bo riktigt fint, med nära till sådant som sätter guldkant på tillvaron. Som golfbanan, Riccardos glass – och, inte minst, havet. Här har du bekvämt cykelavstånd till Tylösand. Men du har också hela Halmstads utbud inom räckhåll, och nära till allt sådant som är viktigt för en fungerande vardag.

Tio minuter till havet

Morgondopp eller kvällsdopp? Här behöver du inte välja. Från Kvarteret Skogsgläntan cyklar du till härliga Tylösand på 10 minuter. Vill du bada i lite lugnare miljö tar du dig istället till Tjuvahålan på samma tid. Snacka om vardagslyx!

Läge för en aktiv fritid

Förutom alla svalkande bad finns här också andra möjligheter till en aktiv fritid. Gillar du golf bor du i princip granne med fina Halmstad Norra, och om du tycker greenen är grönare på andra sidan når du både Flygstadens GK och Ringenäs på under 10 minuter i bilen. Halmstad har också gott om naturreservat att utforska, hela 56 stycken faktiskt. Från Kvarteret Skogsgläntan har du till exempel promenadavstånd till Eketånga naturreservat där du, om du har tur, kan få se en älg.

 

Och för spännande smakupplevelser

Först och främst måste vi kanske utfärda en varning: här har du promenad- eller cykelavstånd till superpopulära Riccardo glassfabrik, härlig italiensk glass som lätt kan bli en vana. Är du sugen på något mer matigt kanske en tur till Heagårds Skafferi kan passa, här äter du gott i otroligt mysig miljö. Vill du shoppa godsaker till ditt eget kök har du flera gårdsbutiker på bekvämt avstånd, till exempel Kaggagårds gårdsbutik – och Vilshärads Gårdsbutik som bland annat är kända för sin sparris. Granne med den sistnämnda kan du också få i dig lite kulturupplevelser hos Steninge glashytta och Dagmar Glemmes konstateljé.

 

Nära shopping och service

Storhandling och annan shopping gör du enklast på Flygstadens köpcentrum, dit tar du dig på fem minuter med bil. Har du bara glömt någon ingrediens till middagen? Då cyklar du till Tempo på ungefär samma tid. Här i Ranagård planeras det både för egen skola och förskola, men redan idag har du promenadavstånd till Bergsgårds förskola – och flera skolor inom 2 kilometers radie.

Hela Halmstad inom räckhåll

När du sedan vill ha lite mer stadsliv i tillvaron kan du enkelt ta bussen in till Halmstad. Till Stora Torg tar resan cirka 20 minuter. Vill du hellre ta cykeln är du framme på ungefär samma tid. Med bil går samma resa på 10-15 minuter, beroende på trafiken förstås. Vardagspusslat, och klart!

Är du intresserad av Kv Skogsgläntan?

Är du intresserad av Kv Skogsgläntan?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!