Kvarteret skogsgläntan i Halmstad, Ranagård

Varför välja Kvarteret Skogsgläntan?

Ett familjärt kvarter med egen skogsdunge, och nio fantastiskt fina kedjehus som bara väntar på sina nya ägare. Här bor du i äganderätt och får maximal villakänsla utan att behöva krångla med att bygga eget. Dessutom med ett riktigt fint läge i Halmstads nya stadsdel Ranagård. Läs mer om allt det fina med Kvarteret Skogsgläntan här.

Premiär i ett helt nytt område

Ranagård är en helt ny stadsdel i Halmstad, som får ett riktigt toppenläge inte minst med tanke på närheten både till Tylösand och till golfbanan Halmstad Norra. När allt är klart beräknas området få runt 400 nya bostäder av olika slag. Det är ett område det satsas mycket på, och intresset för att flytta hit är stort, berättar projektutvecklare Fredrik Löfberg.

Fredrik Löfberg, ansvarig projektutvecklare på OBOS

– Ja, det här ses som ett av de bästa områdena i Halmstad. Kvarteret Skogsgläntan blir också det första projektet vi på OBOS bygger i Halmstad. Det är jätteroligt att äntligen få presentera oss, och extra roligt att det blir med ett så här snyggt kvarter och med kedjehus i äganderätt. Speciellt eftersom mycket annat som byggs är radhus och flerbostadshus.

Naturligt möter modernt

Husens träfasader får en lugn och harmonisk färgsättning i mjuka naturtoner och naturkänslan förstärks ytterligare med inslag av levande gröna sedumtak. Själva hustaken får en snygg takbeläggning i zinkfärgad plåt, som bidrar med lite mer modern känsla till det hela. Grundtanken är att husen ska passa in i sin lantliga miljö, förklarar Fredrik.

– Det är ju så väldigt fin natur häromkring, nästan som en engelsk hed!

Med egen skogsdunge

Det verkligt speciella med Kvarteret Skogsgläntan hörs redan på namnet. Husen ligger nämligen strödda runt en liten skogsdunge som blir kvarterets egna, gröna oas i tillvaron. En egen intim yta som bara tillhör de nio husen i kvarteret, komplett med mysbelysning för trygghetens skull. Att alla hus gränsar till skogsdungen gör också att varje tomt upplevs som betydligt större än den egentligen är, förklarar Fredrik.

– Precis, tomterna flyter in i dungen, där vi också tänker oss en gemensam mötesplats i form av ett orangeri för mysiga midsommarfiranden, kräftskivor eller kanske barnkalas? Skogsdungen sköts av er som bor i kvarteret, i form av en gemensamhetsanläggning, så ni kan också välja hur ni vill utveckla den. Men tanken är att skötseln ska vara enkel, och varken dyr eller tidskrävande.

Perfekta hem för familjelivet

Husen i Kvarteret Skogsgläntan är som gjorda för familjelivet, nästan oavsett hur din familj ser ut. Här finns gott om godbitar, både inomhus och utomhus. Generösa sociala ytor, upp till fyra sovrum, möjlighet till eget hemmakontor, badkar som standard på övervåningen och ett riktigt fint master bedroom med rejäl klädkammare – och dubbla uteplatser.

– Husen är en vidareutveckling av en populär husmodell från Myresjöhus som heter Accent. Vi har helt enkelt tagit en väl beprövad design och förbättrat den ytterligare, säger Fredrik.

Och en enklare väg till villalivet

Halmstad växer, och det märks på bostadsmarknaden. Det finns ett stort, uppdämt, behov av nya hem. För att köpa villa på begagnatmarknaden innebär att du måste ta höjd för renoveringar och att köpa tomt och bygga eget kräver både tålamod, kunskap och gott om pengar. Inte minst när det kommer till färdigställandet av tomten.

– Det är vanligt att man bara tittar på prislappen för själva huset och inte riktigt ser helheten. Här flyttar du in i ett helt nytt hus och behöver inte tänka på renoveringar på många år ännu. Och du flyttar inte till någon leråker, även tomten är klar när du flyttar in. Gräsmatta, uppfart, uteplatser och häckar – det enda du behöver göra är att välja växter till dina planteringar, om du nu vill ha några sådana, konstaterar Fredrik.

Fredrik, vem kommer trivas här?

De här husen är som gjorda för en barnfamilj med 2-3 barn i olika åldrar som vill flytta ut från centrum och leva villalivet, men ändå ha nära till allt. Kanske jobbar man i Halmstad, men här kan man lika gärna pendla både norrut och söderut. Dessutom har du bra bussförbindelser in till Halmstad och det är klart cyklingsbart också, för den delen.

Om jag bodde här…

”Då tänker vi oss att det är en tidig lördagsmorgon. Resten av familjen sover fortfarande gott där uppe, men jag är som alltid morgonpigg, så jag fixar mig en kopp kaffe som jag tar med mig till uteplatsen på entrésidan. Jag vinkar till grannen som är ute med hunden och ser kvarteret vakna till liv, ända tills min yrvakna familj kommer ner i köket på jakt efter frukost.

Ikväll ska vi ha kräftskiva med grannarna, i kvarterets orangeri såklart. Jag och min fru ansvarar för tillbehören, så efter frukost åker vi och handlar. När vi kommer hem lagar vi mat tillsammans i vårt fina kök och eftersom jag är bannlyst från tvättstugan, efter lite för många incidenter, passar min fru på att köra en maskin eller två. Det blir en del tvätt i en aktiv barnfamilj…

Dagen går snabbt, och vips är det dags att göra oss i ordning för kvällen. Jag sänder ett varmt tack till arkitekten som ritade in två badrum i huset... Festen blir succé, det är verkligen lyxigt med en egen liten festlokal i kvarteret. Och kvällen avslutas med en annan lyx med att bo just här: vi cyklar ner och tar ett kvällsdopp i havet!”

 

Är du intresserad av Kv Skogsgläntan?

Är du intresserad av Kv Skogsgläntan?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!