en pojke och en flicka cyklar i skogen

Trädgårdsstaden nära staden

Surbrunnshagen byggs som en trädgårdsstad med gott om grönska och blandad bebyggelse med stor variation. Här bor du på bekvämt avstånd från Falu centrums hela utbud. Med cykel tar du dig dit på tio minuter, eller varför inte ta en skön promenad?

Trivsamt då som nu

En gång i tiden samlades man här för att dricka brunn. Surbrunn, Sveriges första hälsobrunn fanns i den nordvästra delen av området. Och än idag är det något med den här platsen som får en att sänka axlarna och andas ut. Kanske är det vindens sus i de vackra gamla tallarna, kanske är det porlandet från Högbobäcken? Oavsett vilket: här är det enkelt att trivas.

Nära all service du behöver

Oavsett var i livet du befinner dig: här har du nära till allt du behöver i din vardag. Du har till exempel flera förskolor på promenadavstånd – och det planeras också för en ny förskola i området, bara ett par hundra meter från kvarteret. Skolor för alla åldrar finns på bekvämt cykelavstånd. Och jobbar du på lasarettet kan du promenera dit. Middagsmaten handlar du enkelt på ICA Maxi på handelsområdet Majoren, bara ett par hundra meter bort. Här finns även flera andra större butiker att shoppa loss i.

Två tjejer sitter på en bänk i ett köpcentrum

Nära till en guldkantad vardag

När du vill handla lite mer småskaligt, äta ute eller kanske gå på bio, tar du dig snabbt och enkelt in till Falu centrum. Här finns allt du behöver – och lite till. Stadens utbud av caféer och restauranger har blivit allt bättre de senaste åren, och Falun har ett rikt och varierat kulturliv med teater, film, konserter, utställningar, dans, slöjd, konst och mycket mer. När man bor så här nära stan är det mycket enklare att vara lite spontan – du har ju ändå så nära hem.

 

1 av 5

Nära aktiviteter för alla åldrar
I Falun finns ett aktivt föreningsliv med aktiviteter för alla smaker. Närmaste gymmet ligger bara en kort promenad bort och du har heller inte långt till alla aktiviteter på Lugnet. Här finns träningsmöjligheter för alla smaker – året runt, och knappt tio minuter på cykeln så är du där. Eller varför inte ta söndagspromenaden i närliggande Myrans natur- och strövområde. Ett varierande landskap med våtmark och porlande bäck, öppna marker med blomsterprakt, ett rikt fågelliv och mysiga skogar.

Med världen inom räckhåll
I Falun kan du cykla nästan överallt. Inte minst om du bor i Surbrunnshagen. Vill du ta dig längre bort har du heller inte långt till resten av världen. Resecentrum når du med en kort cykeltur, det är nära ut på E16 - och med bil tar du dig till Dala Airport på en halvtimme.

Är du intresserad av Brf Tallbäcken?

Är du intresserad av Brf Tallbäcken?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!