Så hjälpte Nicole sin son att köpa en bostadsrätt

Med hjälp av OBOS Deläga kan Nicoles son Noel nu glädja sig åt att få flytta till ett attraktivt kvarter i Nacka i Stockholm. Tillsammans har de köpt halva bostaden.

Idag bor Nicole i Nacka tillsammans med sina två söner och när det nu börjar bli dags för den äldsta Noel att flytta hemifrån var det en självklarhet att kika på vad som fanns i närområdet. Elverkshuset var ett projekt Nicole hade haft ögonen på och när det blev klart att OBOS skulle bygga bostäderna blev ett medlemskap intressant.

- Jag checkade av med vänner i Norge vad OBOS är för bostadsbyggare och fick bara lovord. Därför kändes det tryggt att bli medlem och köpa bostad av OBOS.

Foto av Magnus Sandberg

Köper en del av bostaden

Medlemmar i OBOS får möjlighet att köpa med OBOS Deläga i utvalda projekt en finansieringslösning som gör bostadsköpet möjligt för fler, särskilt förstagångsköpare. I de bostadsprojekt där OBOS Deläga erbjuds, till exempel i Ampere, är det möjligt att köpa halva bostaden eller mer, och bo i hela. Du behöver alltså inte ha en lika stor kontantinsats och kan ta ett mindre bolån. För den delen du inte äger betalar du ett månadsbelopp till OBOS motsvarande en nyproducerad hyresrätt. Om du vill kan du sedan öka din ägarandel – tills det att du äger hela bostaden själv.

- OBOS Deläga är en jättebra inkörsport till bostadsmarknaden och det bästa alternativet för oss just nu, konstaterar Nicole. Det är en liten etta på 25 kvadratmeter med balkong och nära till husets gemensamma terrass. Vi har köpt 50% procent av bostaden där jag äger 40% och Noel 10% och förhoppningen är att han ska kunna köpa resten av lägenheten i framtiden.

Ett spännande område nära nya tunnelbanan

Kvarteret Elverkshuset har ett av Nackas mest centrala lägen och kommer bestå av cirka 330 moderna bostadsrätter. Den första etappen, Ampere, rymmer 60 lägenheter och längst upp i huset finns en gemensam takterrass med utsikt över Järlasjön. Här finns allt från den mindre välplanerade ettan på 24 kvm till större femrummare med uthyrningsdel. Eftersom området byggs på ett berg blir kvarteret kuperat och levande med hållbarhet och miljö i fokus.

- Vi har redan besökt området som växer fram och är glada över att det ser ut att bli ett riktigt fint kvarter med praktiskt läge till nya tunnelbanan.

Medlemskapet ger guldkant i vardagen

Förutom möjligheten att gå före i kön vid köp av bostad och ta del av OBOS Deläga, får medlemmar mängder av erbjudanden och rabatter på allt från resor till underhållning, saker till hemmet och försäkringar. I år arrangerade OBOS i Sverige sin första medlemsdag som hölls på Gröna Lund. Nicole var en av de som deltog.

- Det var riktigt trevligt, jag älskar att åka berg- och dalbana och spela och vinna grejer är alltid kul. Jag kommer att behålla mitt medlemskap framöver, delvis för att min andra son småningom behöver bostad, med också för att det kommer trevliga erbjudanden som ger guldkant i vardagen.

Till skillnad från många andra bostadsköer behåller du din plats i kön även efter att du köpt en bostad. Du kan även föra över medlemskapet och din intjänade kötid till en familjemedlem.

- Förhoppningen är att även min andra son ska kunna köpa en lägenhet med OBOS Deläga i framtiden, avslutar Nicole.