Ett tvåvåningshus i Brf Flädern i Malmö

Premiär för attraktiva bostäder i Malmö – så får du välja först

Försäljningen pågår för fullt av bostäder i mysiga byn Tygelsjö, tio minuter från Malmö. Samtidigt lanserar OBOS en ny landstäckande bostadskö som ger förtur till Tygelsjö och tusentals andra nybyggda hem. "Det här är ett helt nytt sätt att hitta sitt drömboende. Först i kön väljer först" säger Anna Clara Dettner, Head of Loyalty på OBOS.

» Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder

OBOS är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare med en lång historia och gedigen erfarenhet av att bygga med kvalitet och eftertanke.

Just nu utvecklar OBOS mängder av nya bostadsprojekt runt om i landet.

Tygelsjö är en livs levande skånsk by med Malmös och Köpenhamns hela utbud på bekvämt avstånd. Här bygger OBOS något för alla. Just nu är sju kedjehus och 18 radhus till salu. Våren 2021 är det säljstart för cirka 28 lägenheter som består av välplanerade ettor, tvåor, treor och fyror. 

Bykänsla och nära till storstadspuls

I Tygelsjö bor du lagom mycket på landet och nära havet. Perfekt för till exempel barnfamiljer, särskilt som all service finns i byn – som frisör, matbutik, restauranger, skolor, förskolor och hunddagis. Till Öresundsbron kör du bil på tio minuter.

Kvarteret med kedjehus har fått det idylliska namnet Brf Stockrosen. Husen på 143 kvadratmeter färgsätts i en mjuk och behaglig färgskala och har generösa sällskapsytor, tre trivsamma sovrum och två badrum. Alla hus får en uteplats som övergår i ett stort grönområde.

Nya lägenheter: Från ettor till fyror

Vill du hellre bo i radhus? OBOS bygger Brf Flädern med radhus på 110 kvadratmeter i två plan med alla bekvämligheter: Tre sovrum, två badrum och fina sällskapsytor inklusive stor altan.

För den som drömmer om både bykänsla och en praktisk lägenhet bygger OBOS Brf Syrenen: Fyra hus som kommer att rymma allt från ettor till fyrarummare.

Läs mer om radhusen i Brf Flädern

Så får du förtur

Den som är medlem i OBOS får chans att välja först. Det nya medlemskapet ger nämligen förtur till att köpa nya bostäder.

– Vi erbjuder allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter – och vi finns över hela Sverige, säger Anna Clara Dettner, Head of Loyalty på OBOS.

Slipp stressen vid bostadsköp

Med det nya medlemskapet vill OBOS ge svenskarna möjlighet att välja sin bostad i lugn och ro.

– Vi vet att många upplever en stress och osäkerhet i samband med ett bostadsköp. Som medlem i OBOS slipper du den stressen. Ju längre tid du har som medlem, desto längre fram står du i kön – och först i kön väljer först. Du kan med andra ord lugnt vänta in din drömbostad och sedan planera köpet.

Anna Clara Dettner på OBOS

Anna Clara Dettner

Mängder av erbjudanden

Ett medlemskap ger även mängder av rabatter och erbjudanden. Vad sägs om 30 procent rabatt av AVIS när du hyr en bil nästa gång? Eller 20 procent rabatt när du tar in på ett Best Western hotell?

– De flesta förmåner är kopplade till ditt boende. Du kan få rabatt på allt från försäkringar till köks- och badrumsinredning samt installering av solceller. Du får också rabatter på fritidsnöjen som resor och kultur. Så medlemskapet – som kostar 200 kronor per år – har ett värde i sig, även om du inte vill köpa bostad just nu.

Vi erbjuder allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter – och vi finns över hela Sverige. Anna Clara Dettner, Head of Loyalty på OBOS

Succé i Norge

OBOS är en medlemsägd organisation. Konceptet OBOS Medlem etablerades i Norge för drygt 90 år sedan och har blivit oerhört uppskattat. Drygt tio procent av norrmännen har redan tecknat ett medlemskap och många ser det som en livslång investering.

– I Norge har det blivit populärt att ge bort ett medlemskap i dop- och konfirmationspresent, säger Anna Clara Dettner.

Hjälp barnen till första bostaden

Ett syfte med medlemskapet är att OBOS ska kunna hjälpa fler svenskar in på bostadsmarknaden. Ställer du barnen i kö kan de få bättre möjligheter att köpa sin första bostad.

– I Norge har OBOS modellen Bostart där du som medlem köper bostaden till ett lägre pris än marknadspris, mot att du i framtiden säljer den för inköpspriset till OBOS. En annan modell är att du köper halva bostaden och hyr halva av OBOS. De här modellerna är väldigt populära och vi arbetar för att införa dem i Sverige inom några år.

» Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder

Läs mer om radhusen i Brf Flädern

Premiär för OBOS Medlem

  1. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.

  2. I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott.

  3. Att bli medlem är enkelt. Du anmäler dig på sidan Bli medlem eller via OBOS-appen. Fyll i uppgifter, legitimera dig med Bank-ID och betala med Swish eller kort. Allt du betalar för delägarskap i OBOS är engångssumman 300 kronor och en årsavgift på 200 kronor/år.

Fakta om OBOS

  • En medlemsägd bostadsbyggare grundad 1929. Visionen är att uppfylla medlemmarnas bostadsdrömmar och utveckla framtidens samhälle.
  • OBOS Sverige har sålt över 150 000 bostäder och har cirka 1000 medarbetare på 36 kontor runtom i landet. OBOS Sverige ingår i norska OBOS som har huvudkontoret i Oslo.
  • OBOS Sverige bygger allt från villor till hela bostadsområden under varumärken som Myresjöhus, Smålandsvillan och OBOS Kärnhem. OBOS åtagande sträcker sig också till miljön kring bostäderna.