en familj står framför ett radhus från obos

Premiär för attraktiva bostäder i Göteborg – så får du välja först

Första kvartalet 2021 är det säljstart för nybyggda lägenheter i Pedagogen Park – en helt ny stadsdel i Mölndal utanför Göteborg. Samtidigt lanserar OBOS en ny landstäckande bostadskö som ger förtur till dessa lägenheter och tusentals andra nybyggda hem. "Det här är ett helt nytt sätt att hitta sitt drömboende. Först i kön väljer först" säger Anna Clara Dettner, Head of Loyalty på OBOS.

» Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder

OBOS är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare med en lång historia och gedigen erfarenhet av att bygga med kvalitet och eftertanke.

Just nu utvecklar OBOS mängder av nya bostadsprojekt runt om i landet.

Ny stadsdel utanför Göteborg

Vid den gamla lärarhögskolan i Mölndal växer en helt ny stadsdel fram: Pedagogen park, nära såväl natur- och grönområden som service och handel. Änggårdsbergens stora naturreservat ligger intill och erbjuder unika möjligheter till friluftsliv, motion och rekreation. Eller vad sägs om löparspår, promenad- och cykelstråk, fotbollsplaner och Göteborgs bästa golfbana?

OBOS planerar för lägenheter i olika storlekar i den nya stadsdelen med säljstart första kvartalet 2021. Närhet är ett ledord inte bara till natur och handel. Havet ligger tio minuter bort med bil. Lika långt är det till centrala Göteborg.

Läs mer om de nya bostäderna i Pedagogen Park

Så får du förtur

Och den som är medlem i OBOS får chans att välja först. Det nya medlemskapet ger nämligen förtur till att köpa nya bostäder.

– Vi erbjuder allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter – och vi finns över hela Sverige, säger Anna Clara Dettner, Head of Loyalty på OBOS.

Slipp stressen vid bostadsköp

Med det nya medlemskapet vill OBOS ge svenskarna möjlighet att välja sin bostad i lugn och ro.

– Vi vet att många upplever en stress och osäkerhet i samband med ett bostadsköp. Som medlem i OBOS slipper du den stressen. Ju längre tid du har som medlem, desto längre fram står du i kön – och först i kön väljer först. Du kan med andra ord lugnt vänta in din drömbostad och sedan planera köpet.

Anna Clara Dettner

Mängder av erbjudanden

Ett medlemskap ger även mängder av rabatter och erbjudanden. Vad sägs om 30 procent rabatt av AVIS när du hyr en bil nästa gång? Eller 20 procent rabatt när du tar in på ett Best Western hotell?

– De flesta förmåner är kopplade till ditt boende. Du kan få rabatt på allt från försäkringar till köks- och badrumsinredning samt installering av solceller. Du får också rabatter på fritidsnöjen som resor och kultur. Så medlemskapet – som kostar 200 kronor per år – har ett värde i sig, även om du inte vill köpa bostad just nu.

Vi erbjuder allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter – och vi finns över hela Sverige. Anna Clara Dettner, Head of Loyalty på OBOS

Succé i Norge

OBOS är en medlemsägd organisation. Konceptet OBOS Medlem etablerades i Norge för drygt 90 år sedan och har blivit oerhört uppskattat. Drygt tio procent av norrmännen har redan tecknat ett medlemskap och många ser det som en livslång investering.

– Du kanske inte behöver en ny bostad för stunden, men vem vet hur din situation ser ut om 5, 10 eller 20 år? I Norge har det blivit populärt att ge bort ett medlemskap i dop- och konfirmationspresent, säger Anna Clara Dettner.

» Bli medlem i OBOS – få förtur till attraktiva bostäder

Läs mer om de nya bostäderna i Pedagogen Park

Premiär för OBOS Medlem

  1. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.

  2. I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott.

  3. Att bli medlem är enkelt. Du anmäler dig på sidan Bli medlem eller via OBOS-appen. Fyll i uppgifter, legitimera dig med Bank-ID och betala med Swish eller kort. Allt du betalar för delägarskap i OBOS är engångssumman 300 kronor och en årsavgift på 200 kronor/år.

Fakta om OBOS

  • En medlemsägd bostadsbyggare grundad 1929. Visionen är att uppfylla medlemmarnas bostadsdrömmar och utveckla framtidens samhälle.
  • OBOS Sverige har sålt över 150 000 bostäder och har cirka 1000 medarbetare på 36 kontor runtom i landet. OBOS Sverige ingår i norska OBOS som har huvudkontoret i Oslo.
  • OBOS Sverige bygger allt från villor till hela bostadsområden under varumärken som Myresjöhus, Smålandsvillan och OBOS Kärnhem. OBOS åtagande sträcker sig också till miljön kring bostäderna.