Två vita villor i Runsten Village

Nybyggda drömvillor till salu – så får du välja först

Vill du köpa en nybyggd villa med alla bekvämligheter på plats och snabb inflyttning? Nu kan alla svenskar ställa sig i en helt ny kö till allt från inflyttningsklara villor till tomter och lägenheter i attraktiva lägen över hela landet. ”Det här är ett helt nytt sätt att hitta sin drömbostad, först i kön väljer först. För att kunna köpa någon av de mest attraktiva objekten kommer ett medlemskap att vara avgörande”, säger Anna Clara Dettner, chef för OBOS Medlem i Sverige.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder

OBOS är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare med en lång historia och gedigen erfarenhet av att bygga med kvalitet och eftertanke.

Nu lanserar OBOS en ny landstäckande bostadskö som ger förtur till att köpa nya bostäder.

– Du ställer dig i kön genom att bli medlem, det tar bara någon minut. Sedan får du förtur på hela OBOS bostadserbjudande i Sverige – med allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter, berättar Anna Clara Dettner.

Slipp stressen vid bostadsköp

Med det nya medlemskapet vill OBOS ge svenskarna möjlighet att välja sin bostad i lugn och ro.

– Vi vet att många upplever en stress och osäkerhet i samband med ett bostadsköp. Som medlem i OBOS slipper du den stressen. Ju längre tid du har som medlem, desto längre fram står du i kön – och först i kön väljer först, säger Anna Clara Dettner.

Populärt med snabb inflyttning

I OBOS breda erbjudande finns konceptet Flyttklart som blir allt mer populärt.

– Flyttklart innebär att du köper en villa från Smålandsvillan eller Myresjöhus som redan är färdigbyggd med alla bekvämligheter på plats – det är bara att flytta in, utan några väntetider, säger Patrick Svanström, operativ chef för Smålandsvillan och Myresjöhus.

Blir du medlem får du chans att välja först när OBOS släpper nya inflyttningsklara villor. Som medlem får du löpande nya erbjudanden och information om planerade projekt.

 

Vilka är de främsta fördelarna med en inflyttningsklar villa?

– Att du kan flytta in i en helt ny bostad med kort varsel brukar vara uppskattat. Många tycker också att det är skönt att slippa alla val som ett husbygge innebär – nu har experter gjort alla val åt dig, och du har samma garantier och skydd som om du köpt tomten och låtit bygga villan där. Dessutom får du ett exakt pris, vilket kan vara en trygghet både med tanke på din egen budget och gentemot banken.


Villor mitt i naturen nära Stockholm

Under 2021 kommer cirka 30 procent av de villor OBOS säljer från Smålandsvillan att vara inflyttningsklara – och runt 20 procent av villorna från Myresjöhus.

Ett exempel på ett attraktivt område med flyttklara villor är Runsten Village, en bostadsidyll i Haninge söder om Stockholm. Här bor du mitt i naturen, omringad av öppna fält och skogsdungar. OBOS erbjuder såväl naturtomter som flyttklara Smålandsvillor – bara 40 minuter från Stockholm.

 

Ägs av medlemmarna

Medlemsägda OBOS grundades 1929 i Norge där organisationen är störst på bostadsutveckling. Drygt tio procent av norrmännen är redan medlemmar. Många ser medlemskapet som en livslång investering och det är en populär present till barn och barnbarn, till exempel som dopgåva.

– Eftersom OBOS ägs av sina medlemmar går all vinst tillbaka till organisationen. Vi använder hela vår finansiella styrka till investeringar i mark och att bygga bostäder – det vill säga att uppfylla våra medlemmars bostadsdrömmar, säger Anna Clara Dettner.

 

Många bostadsbolag har medlemskap – vad är speciellt med OBOS?

– Bredden – både vad gäller olika prisklasser och typer av boenden. Vi finns över hela Sverige och du som medlem får tillgång till hela utbudet. Dessutom behåller du din plats i kön även när du nyttjat den. Efter bostadsköpet står du kvar i kön – vilket kan vara en stor fördel om du senare i livet blir intresserad av ett nytt boende, kanske i en ny stad.


Generösa rabatter och förmåner

Ett medlemskap ger också mängder av rabatter och erbjudanden. Vad sägs om 30 procent rabatt av AVIS när du hyr en bil nästa gång? Eller 20 procent rabatt när du tar in på ett Best Western hotell?

– De flesta förmåner är kopplade till ditt boende. Du kan få rabatt på allt från juridisk rådgivning och försäkringar till köks- och badrumsinredning samt installering av solceller. Du får också rabatter på upplevelser som kultur och idrott. Så medlemskapet – som kostar 200 kronor per år – har ett värde i sig, även om du inte vill köpa bostad just nu, säger Anna Clara Dettner.


Hjälp barnen till första bostaden

Ett syfte med medlemskapet är att OBOS ska kunna hjälpa fler svenskar in på bostadsmarknaden. Ställer du barnen i kö kan de få bättre möjligheter att köpa sin första bostad.

– I Norge har OBOS modellen Bostart där du som medlem köper bostaden till ett lägre pris än marknadspris, mot att du i framtiden säljer den för inköpspriset till OBOS. En annan modell är att du köper halva bostaden och hyr halva av OBOS. De här modellerna är väldigt populära och vi arbetar för att införa dem i Sverige inom några år, berättar säger Anna Clara Dettner.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder

Premiär för OBOS Medlem

  1. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.

  2. I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott.

  3. Att bli medlem är enkelt. Du anmäler dig på sidan Bli medlem eller via OBOS-appen. Fyll i uppgifter, legitimera dig med Bank-ID och betala med Swish eller kort. Allt du betalar för delägarskap i OBOS är engångssumman 300 kronor och en årsavgift på 200 kronor/år.

Fakta om OBOS

  • En medlemsägd bostadsbyggare grundad 1929. Visionen är att uppfylla medlemmarnas bostadsdrömmar och utveckla framtidens samhälle.
  • OBOS Sverige har sålt över 150 000 bostäder och har cirka 1000 medarbetare på 36 kontor runtom i landet. OBOS Sverige ingår i norska OBOS som har huvudkontoret i Oslo.
  • OBOS Sverige bygger allt från villor till hela bostadsområden under varumärken som Myresjöhus, Smålandsvillan och OBOS Kärnhem. OBOS åtagande sträcker sig också till miljön kring bostäderna.