ett träd framför två höghus

Succé i Norge – nu lanseras unik bostadskö i Stockholm

Drygt tio procent av alla norrmän är medlemmar i OBOS – och får förtur till nya bostäder i attraktiva lägen. Nu lanseras den unika bostadskön i Stockholm och hela Sverige. "Först i kön väljer först! Dessutom får du i medlemskapet mängder av rabatter och förmåner medan du köar" säger Anna Clara Dettner, Head of Loyalty på OBOS.

» Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder

OBOS är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare med över 150 000 sålda bostäder runtom i landet. 2019 utvecklade OBOS bostäder i 168 av Sveriges kommuner.

– Vi erbjuder allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter. OBOS signum är att bygga med kvalitet och omtanke där människor vill bo och leva, berättar Anna Clara Dettner, Head of Loyalty på OBOS.

Exklusivt läge i Norra Djurgårdsstaden

Kolkajen vid vattnet Lilla Värtan är ett av Stockholms största och mest spännande bostadsprojekt. Här planeras för 1500 nya bostäder – bland annat 40 flytande studentlägenheter – samt utomhusbad, båthamnar, parkområden, restauranger och caféer. OBOS kommer att bygga 165 lägenheter med ett suveränt läge, inramat av Djurgårdens natur och tunnelbanan runt knuten. Det blir både bostadsrätter och äganderätter, försäljningsstart 2022.

Läs mer om bostäderna i Norra Djurgårdsstaden

Nya bostäder i Årsta och Täby

Årstafältet bygger OBOS två bostadskvarter med cirka 185 lägenheter. Fokus är hållbar arkitektur och livet mellan husen med naturliga mötesplatser som skapar trivsel.

I Täby vid Roslags Näsby växer en ny stadsdel fram. Här bygger OBOS 60 ljusa och välplanerade lägenheter med balkonger och spännande burspråk, säljstart 2021. I Aronsborg vid Mälaren i Bålsta planerar OBOS för ett nytt bostadsområde med säljstart 2022.

OBOS bygger också i Järfalla, Vega i Haninge, Sandhamn, Valltentuna och Åkersberga.

» Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder i Stockholm

Så kan du välja först

Nu lanseras en ny landstäckande bostadskö som ger förtur till att köpa OBOS nya bostäder.

– Det här är ett helt nytt sätt att hitta sitt drömboende. Ju längre tid du har som medlem, desto längre fram står du i kön – och först i kön väljer först, säger Anna Clara Dettner och fortsätter:

– Vi vet att många upplever en stress och osäkerhet i samband med ett bostadsköp. Vi vill att alla våra medlemmar ska kunna välja sin nya bostad i lugn och ro.

Sofia Ljungdahl och Anna Clara Dettner

Du förlorar inte din plats i kön

Du behåller dessutom din plats i kön även om du nyttjat den. På så sätt kan medlemskapet fungera som ”en gyllene biljett” under hela din bostadsresa:
– Säg att du stått i kön och köper bostadsrätten du drömt om. Då behåller du ändå din köplats. Det kan vara en stor tillgång om du i framtiden till exempel vill köpa hus – eller flytta till någon annan del av Sverige.

I Norge har OBOS redan cirka en halv miljon medlemmar.

– OBOS-medlemskapet är något som ”alla” norrmän känner till. Många ser det som en livslång investering – och det har blivit en populär dop- och konfirmationspresent, berättar Anna Clara Dettner.

OBOS är den största bostadsutvecklaren i Norge och har till exempel byggt hela 90 000 bostadsrätter i Oslo.

– Vårt mål är att bli störst också i Sverige. Under 2019 färdigställdes 1 557 bostäder i Sverige och vid årsskiftet hade vi 1 494 bostäder under produktion, säger Sofia Ljungdahl, VD på OBOS Nya Hem.

Bygger i Stockholm, Göteborg och Malmö 

Sofia är ansvarig för OBOS nya storstadssatsning i Sverige.

– Vi ger oss nu på allvar in i de tre storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö, där vi bygger och planerar för en mängd bostadsrätter i attraktiva lägen i flera stora projekt.

En viktig del av succén i Norge är att OBOS kan hjälpa medlemmar över tröskeln till att köpa sin bostad. Många ställer därför sina barn i kö.

– I Norge har OBOS modellen Bostart där du som medlem kan köpa bostaden till ett lägre pris än marknadspris, mot att du i framtiden säljer den till inköpspriset till OBOS. En annan modell är att du köper halva bostaden och hyr halva av OBOS. Vi arbetar för att införa de här modellerna i Sverige inom några år, berättar Sofia Ljungdahl.

Vi erbjuder allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter. OBOS signum är att bygga med kvalitet och omtanke där människor vill bo och leva. Anna Clara Dettner, Head of Loyalty på OBOS

Fina förmåner ingår

Som medlem i OBOS Sverige – årsavgiften är 200 kronor – får du också en mängd rabatter och erbjudanden. Vad sägs om till exempel 25 procent rabatt på kök från Vedum eller 30 procent rabatt nästa gång du hyr en bil från AVIS?

– Vi vill erbjuda våra medlemmar en extra guldkant på tillvaron och samtidigt ge dem en chans att spara pengar exempelvis i samband med en bostadsrenovering. Förmånerna handlar om allt från kulturevent till rabatter på försäkringar, badrum och annat som kan förbättra och förenkla ditt boende.

» Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder

Premiär för OBOS Medlem

  1. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.

  2. I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott.

  3. Att bli medlem är enkelt. Du anmäler dig på sidan Bli medlem eller via OBOS-appen. Fyll i uppgifter, legitimera dig med Bank-ID och betala med Swish eller kort. Allt du betalar för delägarskap i OBOS är engångssumman 300 kronor och en årsavgift på 200 kronor/år.

Fakta om OBOS

  • En medlemsägd bostadsbyggare grundad 1929. Visionen är att uppfylla medlemmarnas bostadsdrömmar och utveckla framtidens samhälle.
  • OBOS Sverige har sålt över 150 000 bostäder och har cirka 1000 medarbetare på 36 kontor runtom i landet. OBOS Sverige ingår i norska OBOS som har huvudkontoret i Oslo.
  • OBOS Sverige bygger allt från villor till hela bostadsområden under varumärken som Myresjöhus, Smålandsvillan och OBOS Kärnhem. OBOS åtagande sträcker sig också till miljön kring bostäderna.